Haberler

Katliam Kurbanlarının Yetimlerine Devlet Sahip Çıktı

Mersin'in Tarsus İlçe Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, 5 Kişinin Öldürüldüğü Kan Davası Cinayetinden Sonra Babalarını Kaybederek Yetim Kalan Yaklaşık 60 Çocuğu Topluma Kazandıracaklarını Söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçe Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, 5 kişinin öldürüldüğü kan davası cinayetinden sonra babalarını kaybederek yetim kalan yaklaşık 60 çocuğu topluma kazandıracaklarını söyledi.

Erguvan, yaptığı açıklamada, henüz olayın çok sıcak olduğunu belirterek, "Pazartesi günü kentimizde meydana gelen kan davası sonrasında 60 yakın yetim çocuk, 6 kadın da eşini kaybetti. 60 çocuğu topluma kazandırmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak çalışma başlatacağız. Olay sıcak olduğu için yapacağımız çalışmaları şimdilik açıklamak istemiyorum. Bu toplumun genel yarasıdır, sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Kanın kanla yıkanmayacağını ifade eden Erguvan, "Güneydoğu'da her zaman söylenen bir laf vardır. Kan kanla yıkanmaz. Kan ancak suyla yıkanır. Ateş düştüğü yeri yakar. Onlar şimdi ateşin içindeler. Şimdi ne söylersek anlayamazlar. Bu eğitimle çözümlenir. Okullardaki görülen eğitimler değil toplumdaki herkesin el birliğiyle bu eğitimi gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Cinayetten sonra karşı taraftan gitmek isteyenlerin biletlerini aldıklarını kaydeden Erguvan, "Kenti terk etmek isteyenlere yardımcı oluyoruz. Gidenler de var" dedi.

(EY-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title