Haberler

KASTAMONU - İftar sonrası Kovid-19'a karşı aşılama devam ediyor

Güncelleme:

Kastamonu'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik aşılama çalışmaları iftardan sonra da devam ediyor.

Kastamonu'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik aşılama çalışmaları iftardan sonra da devam ediyor.

Yaş, sağlık ve mesleki durumlarına bağlı olarak aşılama kapsamına alınan vatandaşlar, randevu aldıkları sağlık kuruluşlarına giderek BioNTech veya Sinovac aşılarından birini 24.00'e kadar yaptırabiliyor.

Randevu aldıktan sonra aşı tercihlerine göre hastanedeki belirlenen aşı odasına giren vatandaşlara, hemşireler tarafından herhangi bir hastalıklarının ya da alerjik bir durumlarının bulunup bulunmadığı sorulduktan sonra aşıları uygulanıyor.

AA ekibi, Kastamonu Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ndeki aşılama çalışmalarını yerinde görüntüledi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih Uğur, hastanede saat 08.00'den 24.00'e kadar aşı yapılabildiğini belirterek "Sinovac ile başlayan aşı maceramız BioNTech ile birlikte devam ediyor. Randevusunu alan hastalarımıza tercihlerine göre aşısını yapıyoruz. Vatandaşlarımız MHRS, 182 ve Sağlık Müdürlüğü telefonlarını arayarak randevu aldıktan sonra hastanemize gelip aşılarını olabilirler." dedi.

Vatandaşların uygulamadan çok memnun olduğunu aktaran Uğur, şunları kaydetti:

"Başta 08.00'den 17.00'ye kadar aşı yapılırken daha sonra vatandaşın daha fazla ulaşmasını sağlamak için 22.00'ye kadar uzatıldı. Ramazanla birlikte insanların iftardan sonra da gelerek aşı yapmalarını sağlamak için aşı saatini 24.00'e kadar uzattık. Vatandaşlar uygulamadan çok memnun. Çalışan vatandaşlarımız mesai bitimi akşam gelip aşısını olabiliyor. Bu uygulama onları çok memnun etti."

Randevu saatine uyulmasını isteyen Uğur, bu şekilde yığılmaların da önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Aşısını yaptıran Gürkan Üçüncü de aşı saatlerinin uzatılmasının çok iyi olduğunu ifade ederek "Devletimizin sağladığı bu imkandan dolayı herkese teşekkür ederim. Malum iş koşulları ve yoğunluk nedeniyle gündüz gelemeyenler için böyle bir kolaylık sağlanmış. Gündüz ya da gece dileyen istediği zamanda geliyor, aşısını oluyor. Vatandaşın aşısını olması için tüm imkanlar sağlanmış." dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kastamonu Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title