Haberler

Kasımpaşa - Trabzonspor Maçının Ardından

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, Trabzonspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, Trabzonspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Arveladze, ligin en az gol yiyen takımı olduklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Olcan'ın karşı karşıya pozisyonunda, kalecimiz Isaksson çok iyi bir kurtarış yaptı. Bizim için maç orada başladı. Son dakikalarda biraz baskı yedik. Takımımı çok beğendim. Konuştuğumuz her şeyi 90 dakika boyunca yaptık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bundan sonra yukarıya koşan ve arkada kalan takımlar, belli olacak. Bu durumda, çok iyi bir adım attık. İnşallah böyle devam ederek, başarılı bir sene geçiririz."

Bir basın mensubunun geçen hafta Fenerbahçe maçında yaşanan olayları hatırlatması üzerine Arveladze, "Geçen hafta inanın benim açıklamalarımdan sonra bu olanları unutmak istedik. Oyuncularıma da unutmaları gerektiğini söyledim. Bu olayları çok konuştuk ve artık geri gitmek istemiyorum. Unuttuk sayılır. Futbolda maalesef istemediğiniz olaylar da oluyor" dedi.

Futbolculuk kariyerinde uzun yıllar formasını giydiği Trabzonspor'un küme düşme hattının sadece 3 puan üstünde olduğunun sorulması üzerine Gürcü teknik adam, "Puan durumuna göre herkes bunu düşünebilir, ama hocaya, camiaya, oyunculara inanarak, bu zor günlerden kurtulacaklardır. Çabuk kendilerine geleceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Kasımpaşalı futbolcu Adem Büyük de, bugün önemli bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında aldıkları yenilgiden sonra bu galibiyetle moral bulduklarını aktaran Adem, (A) Milli Takım hedefiyle ilgili olarak ise "Milli takım forması giymek gururdur. Biraz daha performansım artarsa, orada olmaktan mutluluk duyarım. O formayı giyeceğime inanıyorum" diye konuştu.

Lacivert-beyazlıların golcü oyuncusu Uche ise 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, çok kötü bir ilk yarı oynadıklarını ifade ederek, "İkinci yarı oyuncu değişiklikleriyle oyunu önde götürmeye gayret ettik. Beraberlik ve öne geçmek için pozisyonlar bulduk. İlk devre rakibe çok uzak kaldık ve oynamalarına fırsat verdik. Kalemizde iki gol gördük" diye konuştu. İnişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini belirten Kafkas, "Oyuncularda inişli çıkışlı bir grafik var. Kendileriyle konuşup yola devam etmek zorundayız. Bu iş ya olacak ya olacak" dedi.

Bordo-mavili oyuncu Didier Zokora da, birbirinden çok farklı iki yarı oynadıklarını vurgulayarak, "İlk yarıda hocanın bizden istediği hiçbir şeyi yapamadık. Sahada varlığımız belli değildi. İkinci yarıda toparlamak için elimizden geleni yaptık. Tempolu şekilde oynamaya çalıştık" diye konuştu. Düşüşten kurtulmak için daha tempolu oynamaları gerektiğini kaydeden tecrübeli futbolcu, "Bu durumdan kurtulup ilk 3'e tırmanmak istiyorsak çok daha yüksek mücadele gücüyle oynamamız lazım. Önümüzdeki hafta çok önemli Beşiktaş maçı var. Söylediklerimi hem savunmada hem hücumda yapmaya çalışacağız" dedi.

Alt sıralara düşmeleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Zokora, şöyle konuştu: "Sahip olduğumuz statüye göre oynamıyoruz. Kişisel kanaatim, her zaman oyuncu grubu sorumludur. Devamlılık konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Devamlılık sağlayamadığımız için hoca değişikliği oldu."

Trabzonsporlu futbolcu Paulo Henrique ise maçın istemedikleri şekilde geçtiğini vurgulayarak, "Pozisyon vermeden geriye düştük. Skorda geri gelmek için çok zorlandık. Ligde ve kupada iki galibiyetin ardından, bu yenilgi canımızı sıktı. Aşağıda kaldık" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title