Haberler

Kartepe'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme:

Kartepe ilçesindeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'inci yıldönümü kutlamalarında ilk defa İstiklal Marşı işaret dili ile de konuklara aktarıldı.

Kutlama programında öğrencilerin hazırlayıp sunduğu "Mustafa Kemal'in 7 Adımı" adlı oratoryo ile konuklar 1919 ruhunu bir kez daha yaşadı.

19 Mayıs kutlama programı, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki törenlerle devam etti. Kutlama programında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Jan. Binbaşı Muhammed Sever, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, daire müdürleri, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler hazır bulundu.

Saygı duruşu ile başlayan törende ilk defa işaret dili ile İstiklal Marşı salondaki konuklara aktarıldı. Kutlama programı günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla sürdü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz" dedi.

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "19 Mayıs tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelemizi başlatmıştı. Tarihimize baktığımızda ülkemizin geçmişinden bu yana kurtuluş mücadelesi verdiğini görmekteyiz. Tıpkı bugün Türkiye'de yaşanan ve bundan sonra devam edecek mücadelede olduğu gibi belli zamanlarda çok önemli liderler çıkarak milletine önderlik etmişlerdir" dedi.

Üzülmez, "Atatürk ve silah arkadaşları, bu kurtuluş mücadelesinin en önemli meşalesini o gün Samsunda yakmıştı. Bugün bizler ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi yönetenler o kanla, canla kazanılan bağımsızlığı, güzel vatan topraklarının müdafaasını yapmaktayız. İçerdeki ve dışardaki hainlere karşı sürekli savunmaya, şanlı vatan bayrağımızı korumak için mücadele etmekteyiz. Geleceğin teminatı olan gençlerimize de hatırlatmak istiyorum. TC Devletinin bekasının ilelebet devam etmesi için kazanılmış değerlerimizi hatırlamaları bakımından bu yıl dönümleri çok önemlidir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını büyük minnetle anıyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz" dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde Pirelli Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program; gençler adına konuşma, şiirler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Atatürk'e cevabı, Mustafa Kemal'in 7 Adımı isimli Oratoryo ve ödül töreni şeklinde gerçekleştirildi. Kutlama programı törende görev alanların tebrik edilmesi ardından çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Ödül Töreni

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları içerinde yapılan sportif etkinliklerde dereceye giren okullar;

Gençler Masa Tenisi müsabakalarında Özel Bahçeşehir A.L., Genç Erkek Basketbol müsabakalarında Özel Bahçeşehir A.L., Genç Kızlar Voleybol müsabakalarında Kartepe A.L., Genç Kızlar Futsal müsabakalarında Kartepe MTAL'e birincilik ödüllerini Kaymakam Ayhan Durmuş verdi.

Gençler Masa Tenisi müsabakalarında Pirelli A.L., Genç Erkek Basketbol müsabakalarında Pirelli A.L., Genç Kızlar Voleybol müsabakalarında Ali Fuat Başgil S.B.L., Genç Kızlar Futsal müsabakalarında Yıldız Entegre MTAL'e ikincilik ödüllerini Garnizon Komutanı J. Binbaşı Muhammed Sever verdi.

Gençler Masa Tenisi müsabakalarında Ali Fuat Başgil S.B.L., Genç Erkek Basketbol müsabakalarında Kartepe MTAL, Genç Kızlar Voleybol müsabakalarında Pirelli A.L., Genç Kızlar Futsal müsabakalarında Kamer Öncel MTAL'e üçüncülük ödüllerini Başkan Hüseyin Üzülmez verdi.

Gençler Masa Tenisi müsabakalarında Özel AOSB KOTO MTAL, Genç Erkek Basketbol müsabakalarında Kartepe A.L., Genç Kızlar Voleybol müsabakalarında Kartepe MTAL., Genç Kızlar Futsal müsabakalarında Pirelli A.L. dördüncülük ödüllerini Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Emniyet Müdürü Cüneyt Akkaya, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Spor İlçe Müdürü Erol Arutan verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Pirelli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title