Haberler

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezuniyet Töreni

Başbakan Erdoğan.(2) "Bizi şiddete, bizi teröre sevk etmeye çalışanların, bizden elimize silah almamızı umanların ve bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık" "Fikrimize inandık.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi şiddete, bizi teröre sevk etmeye çalışanların, bizden elimize silah almamızı umanların ve bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık" dedi.

Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, milletin sevdası, sabrı, sağduyusunun, imam hatip liselerinin kapılarına vurulan tüm o kilitleri paramparça ettiğini söyledi.

"Muhtar bile olamaz" denilenlerin şu anda milletvekili, bakan, başbakan olarak ülkeyi yönettiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem de hamdolsun çok iyi, çok başarılı yönetiyorlar. Ama 'muhtar bile olamaz' diyenler şu anda yargının karşısında yaptıkları hukuksuzlukların hesabını veriyorlar. Yapay kudretleriyle, sanal iktidarlarıyla yeri göğü güya inletenleri bugün hiç kimse ama hiç kimse hatırlamıyor. Ama imam hatipler, getirdiğimiz az önce de söyledim 444 kod numarası, burada bakayım bilenler var mı? 444'ü bilenler şöyle ellerini kaldırsınlar. Allah Allah, niye böyle az, demek ki bu kod numarasını daha tanıtamadık. 4 artı 4 artı 4… Artık kod numarası bu. Bu düzenlemeyle dün olduğu gibi bugün de öğrenci yetiştirmeye, Türkiye'nin seçkin okulları olmaya inşallah devam edecekler. Göreceksiniz bu yıl üniversitelere girişte farklı ilk adım atılıyor. Fakat inşallah şöyle bir 5 sene sonra, şöyle bir 8 sene sonra bu akış çok daha farklı olacak, çok daha zengin olacak, çok daha güçlü olacak."

Başbakan Erdoğan, gençlere anne ve babaların çok önemli bir farkı hatırlatmalarını ve bunu her zaman hatırlarında tutmalarını rica ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de birçok farklı kesim on yıllar boyunca çok büyük eziyetler yaşadı, bazı kesimler dışlandı, bazıları horlandı, ötelendi… Etnik kökenler, inançlar, mezhepler aşağılandı, milli manevi değerler tahkir edildi. Çok daha ötesine geçildi, belli kesimlere hapishanelerde çok ağır işkenceler yapıldı. Faili meçhullerle, provokasyonlarla hep bazı kesimler tehdit edildi, tedib edilmek istendi. Birileri yanlıştan yola çıkıp yanlışa başvurdular, şiddetin, zulmün mağduru olanlar maalesef şiddet uygulamaya, zulmetmeye başladılar. Dikkat edin aynı süreçlerden bizler geçtik. Dışlanmayı, horlanmayı, aşağılanmayı bizler de yaşadık. Hapishaneleri, işkenceleri, zulmü, eziyeti iliklerimize kadar bizler de yaşadık, az veya çok ama hiçbir zaman yanlıştan yanlış çıkarmadık. Hiçbir zaman şiddete karşı şiddet yoluna tevessül etmedik. Hiçbir zaman hukuksuzluğa hukuksuzlukla, şiddete terörle karşılık vermedik. Çünkü biz davamızın haklılığına yürekten inanıyoruz. Biz milletin evlatları olarak milletin bizimle birlikte olduğuna yürekten inandık. En önemlisi de biz hak bildiğimiz yolda sıratımustakim bildiğimiz yolda Allah'ın bizimle birlikte olduğuna kalpten iman ettik. Bizi şiddete, bizi teröre sevk etmeye çalışanların, bizden elimize silah almamızı umanların ve bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık."

"Her zaman meşruiyet dairesi içinde olduk"

Başbakan Erdoğan, her zaman meşruiyet dairesi içinde olduklarını belirterek, her zaman hukuk dairesi içinde olduklarını ve her zaman sabırdan, aklı selimden yana olduklarını ifade etti.

İşte bu sabırlarında zaferi elde edenlerin de kendileri olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Fikrimize inandık. Milletimize güvendik. İnancımızı, imanımızı en güçlü şekilde muhafaza ettik. Sabrın sonunda selamete eriştik. Kartal Anadolu İmam Hatip Okulu'nun sevgili mezunları, şunu bir an olsun aklınızdan çıkarmamanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Türkiye'deki her okulda bu aziz milletin vergileri, göz nuru var. Türkiye'deki her öğrencinin üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Ama imam hatip öğrencilerinin üzerinde milletin hakkı çok ama çok daha büyüktür. Millet yememiş, içmemiş, imam hatiplere göndermiştir. Hatırlıyorum öğrenciliğimde tarlasından topladığı patatesini bizim okullarımıza gönderen Anadolu'nun çiftçisini hatırlıyorum Anadolu'nun çiftçisi pirincini, bulgurunu bizlere gönderirlerdi ve oralardan hazırlanan yemeklerle biz yemeğimizi yerdik.

Nice hayırsever bütün malını mülkünü imam hatip okullarının inşasına ve yaşatılmasına vakfetmiştir. Nice imam hatip sevdalısı tüm ömrünü imam hatip öğrencilerinin şartlarını iyileştirmeye adamıştır. İşte onun için sizin üzerinizde milletin büyük hakkı var."

"Benim de ağladığım geceler oldu"

Kartal Anadolu İmam Hatip mezunlarının Beykoz'daki ilk binayı ve orada nasıl okuduklarını kendisine anlattıklarını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İki katlı derme çatma bir bina düşünün ki, binanın çatısı yok. Yatakhanede çocukların üzerine yağmur yağıyor. Sabah namazına kalktıklarında yorganlarını, battaniyelerini yağmurdan sırılsıklam ıslanmış buluyorlar. Ranzadan yere indiklerinde zeminin suyla kaplı olduğuna, suyun bileklerine kadar yükseldiğine şahit oluyorlar. Anadolu'nun en ücra köylerinden, ta Avrupa'dan, Almanya'dan çocuk yaşta ailelerini bırakıp gelen o çocuklar, her sabah yoksulluğun içinde uyanıyorlardı. Her akşam sessiz sessiz ağlayarak uykuya dalıyorlardı. Ama şunu da söyleyeyim, benim de ağladığım geceler oldu. Çünkü ilkokulu bitirdim hemen imam hatibe gittim ama bizim sınıflarımızda evli ağabeylerimiz, arkadaşlarımız vardı, öyle okuduk. Bizler üç kişilik odalarda değil koğuşlarda okuduk. Bizim koğuşlarımız o zamanlar 40-50-60… Öyle bizim banyomuz, tuvaletimiz falan hak getire, bazen su akmaz, ondan sonra kalkar Paşa Hamamına giderdik ta Çarşamba'da, bunları yaşadık."

Erdoğan, Türkiye'den, dünyadan hiç tanımadıkları insanların giymeyip, giyecek alıp imam hatip öğrencilerine gönderdiklerini belirterek, "Adı sanı bilinmeyen nice hayırsever yemiyor, çocuklarına yedirmiyor, gıda alıp buradaki öğrencilere gönderiyordu. İşte Kartal Anadolu İmam Hatip'le diğer imam hatip okulları da böyle bir yoksulluğun, çaresizliğin içinden bugünlere ulaştı. İşte onun için siz üzerinizdeki bu hakkın her zaman şuurunda olacaksınız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, imam hatip mezunlarından milletin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmamalarını isteyerek, öğrencilere şöyle seslendi:

"İmam Hatip okullarının ne zor şartlarda kurulduğunu, ne zor şartlarda bugünlere ulaştığını bilecek, bunun sorumluluğuyla hareket edecek ve geleceğe böyle ilerleyeceksiniz. Siz dürüstlükte örnek olacaksınız. Siz, bunun yanında cesur olacaksınız. Siz omurgalı olacaksınız. Hani Akif diyor ya,

'Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?

Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git!, diyemem aldırırım

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu.. İşte siz Asım'ın neslisiniz. Sizler, hakkı söylemekten, hakkı savunmaktan, her zaman hakkın yanında saf tutmaktan asla taviz vermeyecek, asla vazgeçmeyeceksiniz. İmam hatipli şuurundan, imam hatipli sorumluluğundan sapmayacak, Allah'ın izniyle, on yıllardır bu kurumlara emek verenlerin ruhunu incitmeden yürüyeceksiniz. Bugün, sizden önce mezun olanlar, ağabeyleriniz, siyasette, bürokraside nasıl milletin emanetine sahip çıkıyor, milletin emanetini gözü gibi koruyorsa; onlar nasıl sizleri mahcup etmiyorsa, sizler de onları, yani bizleri, yani milleti inşallah mahcup etmeyeceksiniz."

"Sizlere sonsuz derecede güveniyoruz"

Başbakan Erdoğan, öğrencilere inandıklarını ve sonsuz derecede güvendiklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz, sizlerin hizmetkarı olarak çalışıyoruz. Tıpkı bugün olduğu gibi, yarın da sizlerin, sizin kardeşlerinizin Türkiye'ye yön vereceğine, bölge barışı için, huzur için, kardeşlik için mücadele vereceğine gönülden iman ediyoruz. Sizleri, sizleri yetiştiren anne babalarınızı, velilerinizi, öğretmen ve idarecilerinizi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

Başta merhum Tevfik İleri, merhum Celalettin Ökten hocamız olmak üzere, imam hatiplerin kuruluşunda ve yaşatılmasında emeği geçen, ahirete irtihal etmiş olan tüm hayırseverleri, öğretmen ve idarecileri rahmetle, minnetle yadediyorum. Allah, yolunuzu açık etsin diyorum."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, aralarında kardeşi Mustafa Erdoğan'ın oğlu Usame Erdoğan'ın da bulunduğu dereceye giren 3 öğrenciye hediyelerini verdi.

Notlar

Başbakan Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezuniyet törenine, eşi Emine Erdoğan ve bu okuldan mezun olan oğlu Bilal Erdoğan ile katıldı.

Törende, Pinarhisar Cezaevi'nde bulunduğu için 1999'da oğlu Bilal Erdoğan'ın mezuniyet törenine katılamayan Erdoğan'ın, öğrencilere hitaben yazdığı mektup okundu.

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Başbakan Erdoğan'ın duygulandığı görüldü.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mitat Tekçam, konuşmasının sonunda Başbakan Erdoğan'a bu mektubun çerçevelenmiş halini hediye etti.

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Türkiye Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title