Haberler

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası, Menteşe Kaymakamlığı ve Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası, Menteşe Kaymakamlığı ve Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bayır Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, trafik kurallarına uymanın sağlıklı, huzurlu ve stresli bir yaşam sürülmemesi için çok önemli olduğunu belirtti.

Trafik kurallarının yaşamı sorunsuz sürdürebilmek için yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda konulduğunu belirten Vali Çiçek "Trafik kurallarına uymalı, uymayanları uyarmalıyız. Trafiğin önemine dikkat çeken ve farkındalık oluşturan gösteriler için başla öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yolda trafik kurallarına uyulması ve sabırlı olunması konusunda sürücülere uyarılarda bulunan Çiçek, "Bir anlık öfke ve telaş bizi sevdiklerimizden veya başkalarını sevdiklerinden ayırabilir. Bu noktada canlar yanmasın. Vatandaşların sabırlı, saygılı, kurallara uyarak varacağı yere ulaşmasını temenni ediyorum. Ülkemizde kimsenin burnunun kanamaması istiyoruz." diye konuştu.

Etkinlikte trafiğin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı oluşturmak amacıyla öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, halk oyunları, tiyatro, folklor, Jimnastik gösterisi, müzik dinletisi ve Valilik Mehter takımı gösterisi sunuldu.

"Trafikte Kaos" konulu resim çalışması ile yarışmada birinci olan Bayır Ortaokulu öğrencilerinden Gülşah Emiroğlu ve "Sukunet-i Yok Oluş" isimli şiiri ile yarışmada birinci olan Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu öğrencilerinden Sezen Bozdağ'a ödülleri Vali Amir Çiçek tarafından verildi.

Programda Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından şehit ve ebediyete intikal eden gaziler için lokma döktürüldü.

Okul bahçesinde kurulan stantlarda ise Jandarma, Polis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri araç ve trafikte kullanılan ekipmanları tanıttı.

Vali Çiçek ve İl İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan ile diğer protokol üyeleri stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amir Çiçek Menteşe Muğla Güncel Haberler

title