Haberler

Karaosmanoğlu Yeni İlçelerin Hizmet Binaları Hakkında Bilgi Verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze'de Düzenlediği Basın Toplantısında, İl Sınırları İçinde Yeni Kurulan 6 İlçenin Kaymakamlık ve Belediye Hizmet Binalarını Belirlediklerini Söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze'de düzenlediği basın toplantısında, il sınırları içinde yeni kurulan 6 ilçenin kaymakamlık ve belediye hizmet binalarını belirlediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Gebze'deki hizmet binasında basın toplantısı yapan Başkan Karaosmanoğlu, bugüne kadar yerel yönetimi en iyi bilen bir iktidarın işbaşında olduğunu belirterek, bu sayede büyük reformlar gerçekleştirildiğini hatırlattı. Çıkarılan 5216 sayılı yasanın reform olduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, yasa sayesinde büyükşehir hizmet alanının il sınırlarına yükseldiğini, bu sayede kentin her köşesinin hizmet ağı içine alındığını anlattı. Başkan Karaosmanoğlu, yeni yasayla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin daha yaygın, daha koordineli, daha büyük, daha hızlı hizmet üretmeye başladığını dile getirdi.

Konuşmasında, yerel yönetimlerle ilgili reformların devam ettirildiğini hatırlatan Karaosmanoğlu, özellikle beldelerin birleştirilerek ilçeye dönüştürülmesini, "Bütçesi bile olmayan, hizmet üretemeyen belediyeler, şimdi güçlü ve hizmet üreten belediyelere dönüştürülmüştür. Beldelerin birleşerek, yeni belediyelerin oluşturulması için Kocaeli'de herkesin görüşü alınmıştır. Ortak akılla kararlar alınmış, alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılmıştır. En uzun, en sağlıklı, en çok katılımlı, tartışmalar bizim şehrimizde gerçekleşmiştir. Bu da bizim ne kadar paylaşımcı bir anlayışa sahip olduğumuzun göstergesidir" dedi.

Kocaeli sınırları içinde İzmit, Darıca, Çayırova, Dilovası, Kartepe ve Başiskele ilçelerinin ve belediyelerinin kurulduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "Bu uygulama yerel kalkınmanın altın halkalarından biridir. Bu süreç aynı kararlılıkla sürecektir. Amaç halkımıza en iyi hizmeti verebilmektir. Bunu başardığımızı da halkımız görmektedir. Kocaeli artık 12 büyük ilçesi olan, daha güçlü bir Büyükşehir haline gelmiştir. Gözlerden kaçan bir hususa özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. İlçe demek sadece belediye demek değildir. Kaymakamlık, milli eğitim, nüfus idaresi, tapu gibi devletin bir çok yönetim birimi vardır. Yeni yasayla birlikte bu yönetim birimleri vatandaşlarımıza daha da yakınlaşmıştır. 6 yeni ilçeyle birlikte bu birimler de hizmete girecektir" diye konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra yerleri belirlenen kaymakamlık ve belediye hizmet binalarını açıkladı.

(MEA-MŞ) 17.04.2008 16:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title