Haberler

Karadeniz'de Kültür Sanat

"Genç Osman" adlı oyunlar sahnelenecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi bu hafta, "Don Kişot", "Bremen Mızıkacıları" ve "Seslerle Anadolu" ile seyirci karşısına çıkacak, Samsun Devlet Tiyatrosu'nda "Yosunlar", Ordu Devlet Tiyatrosu'nda ise

"Genç Osman" adlı oyunlar sahnelenecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, bugün saat 20.00'de "Don Kişot" adlı baleyi yeniden sahneleyecek.

Babası Lorenzo tarafından istemediği bir erkekle evlendirilmeye çalışılan Kitri, sevgilisi Basil ve onlara yardım eden Don Kişot'un hikayesinin anlatıldığı eserin orkestra şefliğini Bujor Hoinic ile Tolga Taviş yaptı.

Koreografisi klasik balenin babası sayılan ünlü koreograf Marius Petipa'ya ve Alexander Gorsky'e ait eser, 1869'da gerçekleştirilen ilk koreografiye sadık kalınarak, Nugzar Magalasvili ile Medeia Magalasvili tarafından sahneye konuldu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi ayrıca yarın saat 10.30'da "Bremen Mızıkacıları" isimli çocuk müzikalini minik sanatseverler için tekrar sahneleyecek.

Sahipleri tarafından evlerinden kovulan Düldül, Karabaş, Mırnav ve İbikli'nin müzisyen olmak için birlikte Bremen'e gitmeye karar vermeleri ile başlayan olayların anlatıldığı eseri Heinz Wunderlich yazdı, müziklerini Josef Breuer yaptı ve Fatih Şanal sahneye koydu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'da da Çarşambayı Sel Aldı, Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim, Allı Turnam, Beyaz Giyme Söz Olur, Amman Avcı, Geçti Dost Kervanı, Bolu Beyi, Çökertme, Hekimoğlu, Yüksek Yüksek Tepelere gibi pek çok türkünün görsel ögeler ve danslarla hayat bulduğu "Seslerle Anadolu"yu yeniden sahneleyecek.

Turne sahnesi olarak hizmet veren Samsun Devlet Tiyatrosu'nda ise 3 Nisan Salı ve 4 Nisan Çarşamba günü, Ankara Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan

"Yosunlar" isimli oyun sahnelenecek.

Şahin Örgel'in yazdığı ve Murat Çidamlı'nın sahneye koyduğu oyunda, kendi aralarında zaman zaman acımasız intikam oyunları oynayan, aileleri ve hayat tarafından yalnızlaştırılmış iki yaşlı adamın yaşantısı komik bir dille anlatılıyor.

Gazi Sahnesi'nde bugün saat 20.00'da Samsun Seyir Tiyatrosu'nca hazırlanan,

"Vay Başımıza Gelenler" adlı oyun seyirciyle buluşturulmaya devam edecek.

Klasik Türk Müziği Korosu, yarın saat 20.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde bahar konseri verecek. Arzu Kopuzlu Çelik yönetimindeki koro, klasik Türk müziğinin seçkin eserlerini seslendirecek.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 31 Mart Cumartesi günü saat 20.00'da Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı da bir konser verecek. Koro şefi Cavit Ersoy'un çalıştırdığı müzisyenler Türk sanat müziğinden örnekler seslendirecek.

İl Özel İdaresi Sergi Salonu'nda Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği'nin

(FOCUS) siyah beyaz fotoğraf sergisi 1 Nisan Pazar gününe kadar açık olacak.

-Ordu-

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde hizmet verecek Ordu Devlet Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan "Genç Osman" isimli oyunla perdelerini açacak.

Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın sahneye koyduğu oyun bugün ve yarın saat 20.00'da Ordulu sanatseverlerle buluşturulacak. Oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner, giysi tasarımı Gülümser Erigür, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu, müzikleri Can Atila imzasını taşıyor.

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) da yarın akşam ve 3 Nisan Salı günü 20.00'da "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahnelemeye devam edecek.

Haldun Taner'in yazdığı ve Murat Demirbaş'ın sahneye koyduğu oyun, şehirdeki panayıra çalışmak için giden berber Şaban'ın, kiraladığı eşeğin sahibiyle arasında geçen olayları konu alıyor.

-Çorum-

Turne sahnesi olarak hizmet veren Çorum Devlet Tiyatrosu, yarın 20.00'da ve 31 Mart Cumartesi günü 14.00 ile 20.00 saatlerinde Ankara Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan "Sönmüş Yıldızlar" adlı oyuna ev sahipliği yapacak.

Kerim Tinçurin'in yazdığı, Albina Garifullina'nın Türkçeye çevirdiği ve Raşid Zagidullin'in yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımını Sergey Skomorohov, ışık tasarımını Ahmet Karademir, müziklerini Çingiz Abızov yaptı. Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip oyunda, Tatar efsanesi Server ile İsmail'in aşkı anlatılıyor.

- ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Devlet Tiyatrosu Genç Osman Karadeniz Ordu Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti? Survivor kim kazandı? 10 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Nafile Namazları Camide mi Yoksa Evde mi Kılmak Daha Faziletlidir?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title