Haberler

Karadağ Başbakan Yardımcısı Luksic, Osmaniye'de

Güncelleme:

Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İgor Luksic ve Ekonomi Bakanı Vladimir Kavaric Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu'yu ziyaret etti.

Resmi temaslar ve incelemelerde bulunmak amacıyla Türkiye'de bulunan Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İgor Luksic ve Ekonomi Bakanı Vladimir Kavaric Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu'yu makamında ziyaret etti.

Vali Oduncu, Karadağ'ın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Luksic ile Ekonomi Bakanı Kavaric'i Osmaniye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karadağ Cumhuriyeti'nin; Hatay, Osmaniye Adana ve Mersin illerini kapsayan Fahri Konsolosluk ofisi açmasını sevinçle karşıladığını belirten Oduncu, "Karadağ ile Türkiye iki kardeş ülke. Bu kardeşlik sözde kalmamalı, karşılıklı somut adımlarla ilişkilerimiz geliştirilmeli, Karadağ ile tarihi kuvvetli bağlarımız var. Osmaniye'de iş yapan Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı'nın Karadağ'ın fahri konsolos olmasından mutluluk duyuyorum." dedi.

Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Luksic de, Karadağ'ın, Türkiye'de 3. fahri konsolosluğunu açmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Karadağ'ın Türkiye'den ve Türk işadamlarından beklentilerinin olduğunu belirten Luksic, "Ekonomik bağların güçlenmesiyle iki ülke birbirine daha da yakınlaşacak, Türk işadamlarını Karadağ'a yatırıma çağırıyorum." diye konuştu.

Luksic, ülkesine yatırımlarından dolayı Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya da teşekkür etti.

Vali Oduncu, Karadağ heyetinin Osmaniye'yi ziyareti anısına Luksic, Kavaric ve Karadağ'ın Ankara Büyükelçsi Ramo Bralicv'e plaket verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Cerrah Mehmet Oduncu Osmaniye Karadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title