Haberler

Karacabey'de Güvercin Mezadı

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde İlk Kez Düzenlenen Güvercin Mezadı İlgi Gördü.

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde ilk kez düzenlenen güvercin mezadı ilgi gördü.

Karacabey Kanarya ve Güvercin Sevenler Derneği tarafından gerçekleştirilen güvercin mezadına Bursa, Balıkesir, İstanbul, Eskişehir, Çanakkale, Bandırma, Gönen, Susurluk ve Çan'dan gelen güvercin meraklıları katıldı. Gelen misafirlere pilav ve ayran ikramı ile başlayan mezatda yaklaşık bin adet güvercin satışa sunuldu. Açık artırma usulü yapılan satışlarda toplam 7 bin YTL'lik güvercin alışverişi yapılırken, mezadın en pahalı güvercini 1 çift "miske" ve 1 çift "kaplama" 930 YTL'ye alıcı bulurken, 1 çift "sabuni" güvercin de 445 YTL'ye alıcı buldu.

3 saat süren güvercin mezadının büyük ilgi görmesine sevindiklerini belirten Kanarya ve Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Ekrem Der, mezadın Karacabey'de ilk kez yapıldığını söyleyerek, "Maksadımız vatandaşlarımızın bu sayede yeni dostluklar ve arkadaşlıklar edinebilmesi ve kuşu olan vatandaşlarımızın böyle güzel bir ortamda kuşlarını satabilmesidir" dedi.

(İTU-MŞ)

06.01.2007 16:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title