Haberler

Karabük Doğalgaz'a 5 Yıl İçersinde Geçecek

Kargaz A.ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, Şehir İçindeki Doğalgaz Şebeke Tesis Çalışmalarının 2009 Yılında Başlayacağını ve 2009 Yılı Kışında da Doğalgazın Konutlarda Kullanılacağını Belirtirken, Kentin Tamamının 5 Yıl İçersinde Doğalgaz Kullanacağını Söyledi.

Kargaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, şehir içindeki Doğalgaz şebeke tesis çalışmalarının 2009 yılında başlayacağını ve 2009 yılı kışında da doğalgazın konutlarda kullanılacağını belirtirken, kentin tamamının 5 yıl içersinde doğalgaz kullanacağını söyledi.

Kargaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman gazetecilere yaptığı açılamada, Karabük'e doğalgaz'ın gelmesi için yaptıkları çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini şehir içindeki çalışmanın yaklaşık 5 yıllık bir süreç olduğunun belirterek, "Birinci yıl daha çok konutların yoğun olduğu, yoğun kullanıcıların olduğu bölgeleri esas alacağız. Bu aşamada doğalgazı kullanmak için talepte bulunan yani yatırım programlarımızı vatandaşlarımızın talepleri şekillendirilip hangi bölgelerden, mahallelerden, cadde ve sokaklardan yoğun bir şekilde talep olursa bu bölgeleri birinci öncelikli yatırım programına alacağız. Bu bölgelere doğalgaz hattını öncelikli olarak getireceğiz. Hedefimiz 5 yıl içerisinde şehrin tamamını Doğalgaz'a kavuşturmaktır. Öncelikli olarak BOTAŞ'ın doğalgaz'ı taşıyacak olan iletim hatlarının yapımlarının tamamlanması gerekiyor. Bu konuyla ilgili BOTAŞ'ın iki ayrı ihalesi var. Bir tanesi Çankırı-Aktaşkurtlar ihalesi, bir tanesi de Aktaşkurtlar-Karabük ihalesi. Aktaşkurtlar-Karabük ihalesi şu anda bitme noktasına geldi. Ağustos ayı içerisinde bu işin tamamlanması bekleniyor. Çankırı-Aktaşkurtlar arasındaki ihalenin iş bitim süresi ise Aralık ayı içersinde tamamlanmış olacak. Yani Aralık ayı içerisinde Aktaşkurtlara, dolayısıyla Karabük'e kadar da gazın gelmesi söz konusu olabilecek. Yani şehir girişine 2008'in Aralık ayında gaz gelmiş olacak. Bizim şehir içindeki Doğalgaz şebeke tesis çalışmalarımız da 2009 yılında başlamış olacak ve 2009 yılı kışında Doğalgaz Karabük'te konutlarda kullanılmaya başlanmış olacak" dedi.

Şehrin tamamıyla ilgili projelendirme çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Kargaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman şunları söyledi:

"Yatırıma başlama tarihimizden itibaren, bunu Nisan 2009 olarak öngörüyoruz. Bu aşamada bütün caddelerimizde, sokaklarımızda, mahallelerimizde, Doğalgaz hatlarının tespitini belirleyeceğiz. Bunları Belediyemizle birlikte ilan edeceğiz, buralarda çalışmalarımıza başlayacağız, abonelik işlemlerimize başlayacağız, Konutlarda Doğalgaz'a dönüşüm işlemlerini başlatacağız 2009'un Eylül ayı itibariyle de konutlarda Doğalgaz'ı kullanıma hazır hale getireceğiz. Kargaz şirketi şu anda Karabük, Kastamonu ve Çankırı illerine hitap ediyor. Benzeri çalışmalar Kastamonu bölgesinde de devam ediyor. 1 Mayıs itibariyle Kastamonu şehir girişine kadar BOTAŞ Doğalgaz'ı getirdi. 15 Mayıs itibariyle Kastamonu Organize Sanayi Bölgesine Doğalgaz'ı arz ettik. Doğalgaz kullanımı başladı.Kastamonu ve Çankırı şehir Merkezlerinde çalışmalarına yoğun bir şekilde başladıklarını ifade eden Genel Müdürü Kahraman, "Yatırım faaliyetlerimiz devam ediyor, şebekeler Eylül ayına kadar tamamlanarak gaz verecek hale gelecek. Bu arada Binalardaki Doğalgaz Tesisatlarının hazırlanması, Doğalgaz dönüşüm işlemlerini yapacak elemanların yetiştirilmesi ile ilgili çalışmalarımız var Karabük Sanayi Odası, Karabük Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen eğitim seminerlerine KARGAZ olarak destek veriyoruz. Bu konuda yetiştirilecek olan elemanların uygun vasıfları taşıması noktasında gerekli koordinasyonu sağlıyoruz. Ayrıca Kastamonu'da bugün itibariyle bir kursumuz başladı. Bu kursumuza diğer şehirlerden de iştirak mümkün. Kastamonu, Çankırı, Çorum, Yozgat ve Karabük'ten tesisatçılar katılabiliyorlar. 60 saat süreli bir kurs. Kastamonu Endüstri Meslek Lisesi ve Kargaz A.Ş işbirliğiyle düzenlenen kursun sonunda yetkili sertifika belgesi verilmiş olacak." (YE-SŞ-Y) 23.06.2008 19:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title