Haberler

Karabük: Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Hayatını Kaybetti

Karabük'ün Safranbolu İlçesi Ovacuma Beldesi Uluyayla Ormanlık Alanında Mantar Toplayan Bir Köylüye Ayı Saldırdı. Ağır Yaralanan Şahıs, Hastaneye Kaldırılırken Hayatını Kaybetti.

Karabük'ün Safranbolu İlçesi Ovacuma Beldesi Uluyayla ormanlık alanında mantar toplayan bir köylüye ayı saldırdı. Ağır yaralanan şahıs, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Olay, Ovacuma Beldesi Gökpınar Köyü yakınlarındaki Uluyayla ormanlık alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyünden arkadaşları ile birlikte ormanlık alanda mantar toplamaya giden 58 yaşındaki Vasfi Kaya'ya, yavrularıyla dolaşan bir ayı saldırdı. Mantar toplarken ayının saldırısına uğrayan Kaya'nın bağrışları üzerine olay yerine gelen köylüler, ayıyı kovalayıp arkadaşlarının yardımına koştu. Yüzü ve böbrekleri parçalanan Vasfi Kaya, özel araç ile Safranbolu Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. Köylüler, "Arkadaşımızın 'kurtarın' diye bağıran sesini duyup olay yerine geldiğimizde çok şaşırdık. Kendisine saldıran ayıyı uzaklaştırdık. Yüzünde ayının pençe izleri vardı. Karın kısmında ısırık izleri vardı ve böbrekleri dışarda idi. Ayı, yavruları ile birlikte olay yerinden uzaklaştığında arkadaşımızı Safranbolu Devlet Hastanesi'ne özel araçla getirdik. Ayının yavrularını korumak için saldırdığını sanıyoruz" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title