Haberler

Kapıdağ'a RES baltası

Güncelleme:

Kapıdağ'a RES baltası RES projesi için kesilen ağaçlar havadan görüntülendi Balıkesir'in Erdek ilçesinde bulunan Kapıdağ Yarımadasında, yapımı devam eden Rüzgar Enerji Santralleri çalışmaları kapsamında kesilen ağaçlar havadan görüntülendi.

Kapıdağ'a RES baltası

RES projesi için kesilen ağaçlar havadan görüntülendi

BALIKESİR - Balıkesir'in Erdek ilçesinde bulunan Kapıdağ Yarımadasında, yapımı devam eden Rüzgar Enerji Santralleri çalışmaları kapsamında kesilen ağaçlar havadan görüntülendi.

Kapıdağ Yarımadası'nda 700'ün üzerinde bitki popülasyonun olduğu ve yaklaşık olarak 140'ın üzerinde de tıbbi ve kozmetik olarak kullanılan endemik bitkilerin yer aldığı biliniyor. Konuyla ilgili konuşan Erdek Belediye Başkanı Hasan Yapakçı "14 sene önce Kapıdağ Bölgemizden bir şirket EPDK'dan rüzgar santralleri için lisans alıyor. Daha sonra ihale yaparak projeleri birkaç işletmeye veriyor. 2006 yılında alınan lisans, İlhan Mahallesi güney tarafından Rüzgar Enerji Santralleri 14 tanesin yapımı inşaatı bitiyor ve faaliyete geçiyor. 2014 yılında da 4 tanenin lisansı alınıyor ve ayrıyeten de Klapse Tepesine 7 tanesinin lisansı alınıyor ancak çok fazla yer yer kapladığı için 2 tanesi yapılmasına kara veriyorlar. Sıkıntı şurada, bizler enerjiye karşı değiliz ama Kapıdağ Yarımadasısın, rüzgar enerjisi potansiyeli olarak seçilmesi çok büyük yanlıştır. Kapıdağ, dünyada sayılı endemik bitkilerin bulunduğu bir bölgedir. 140'ın üzerinde tıbbi değeri olan bitkilerin birlikte olduğu bir alandır. Bunun dışında kayın, kestane, meşe, ıhlamur gibi adını sayamayacağımız ağaç cinsleri yaşamaktadır. En çok oksijen üreten ağaç cinsi olan kayın ağaçlarının olduğu yere doğru rüzgar enerji sistemleri yürümeye başladı. Kapıdağ'da kayın ormanlarının yok edilmesi demek, oksijen ve hava kalitesinin düşmesi demektir. Rüzgar Enerji Santralleri yüksekliği yaklaşık 140 metreyi bulan yükseklikle, bunların oluşturduğu yüksek ses ve manyetizma ile birlikte kanatlı hayvanların göç etmesi demektir. Enerji gerekli ama yer seçimi uygun değil. Bence Kapıdağ ormanları olmamalı. Ormanın olmadığı insanların az olduğu yerler seçilmelidir. Canlı hayatının olmadıktan sonra enerjinin ne kıymeti olabilir ki. Bundan sonraki tüm mücadelemiz, Kapıdağ rüzgar enerjisi ile ilgili yatırım yapılmamasıdır. Kapıdağ Yarımadası enerjiye, madene harcanmayacak kadar önemli alandır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Erdek Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title