Haberler

Kamu Yönetimi Forumu Bursa'da Toplandı

Güncelleme:

Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen X. Kamu Yönetimi Forumu, Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde başladı.

KAMU YÖNETİMİ FORUMU'NA OSMANGAZİ İMZASI

Forumun açılış bölümünde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, forumun 10 yıldır önemli çalışmalara imza attığını ancak, uygulamayı yapan siyasetçilerin de bu organizasyonda yer alması gerektiğini vurguladı.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu birçok kurumun desteğiyle bu yıl Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirilen X. Kamu Yönetimi Forumu'nda ana tema "Kamu Politikalarında Dönüşüm" olarak ele alınıyor.

Forumun açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak üniversiteyle yaptıkları işbirlikleri ile birlikte önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. Belediye olarak Üniversiteyle projeler geliştirip uyguladıklarının altını çizen Başkan Dündar, üniversitenin toplumun içine girmesi ve bütünleşmesine de imkân sağlayan işbirlikleriyle vatandaşa hizmet verdiklerini vurguladı.

"Sahip olduğumuz eğitimli genç nüfus oranı ile, ülke olarak dinamik bir dönem yaşıyoruz" diyen Başkan Dündar, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte toplumun ve kamu yönetiminin önemli bir değişim ve dönüşüm yaşadığını vurguladı. Ekonomide, siyasette, kamu yönetiminde yaşanan dönüşümün Türkiye'nin önünü açtığını dile getiren Başkan Dündar, Kamu Yönetimi Forumu'nun da benzer bir gelişim gösterdiğini ifade etti. AK Parti iktidarı döneminde birçok kanunun değiştiğini, Büyükşehir Yasası'nın ikinci kez düzenlenip yürürlüğe girdiğini anlatan Başkan Dündar, yasaların yaşanan dönemin ihtiyaçlarına göre düzenlenmesinin bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Kamu Yönetimi Forumu'nda akademisyenlerin çok önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Başkan Dündar, "Burada bir eksiklik görüyorum. Yasaları hazırlayanlar onları tartışanlar ve belli noktalara getirenler şüphesiz akademisyenler. Ancak bunları alıp uygulayanlar da siyasiler. Hazırlayanlar ve uygulayanların aynı platformda yer alması ve bu forumda siyasetçilere de yer verilmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Akademisyenler de yasaları uygulayanları dinlerlerse daha faydalı bir forum olacağını düşünüyorum" dedi.

X. Kamu Yönetimi Forumu, açılış konuşmalarının ardından başladı. Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici, Araş. Gör. Ayşegül Kurban, Araş. Gör. Dilek Dede, Yrd. Doç. Dr. Buğra Özer, Yrd. Doç. Dr. Buğra Özer ve Araş. Gör. Ayça Berna Görmez'in konuşmacı olarak katıldığı 'Kamu Politikası: Teorik Yaklaşımlar" konulu oturuma geçildi. Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'ndeki forum sırasında Osmangazi Belediyesi Standı büyük ilgi gördü. Standı ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de belediyenin çalışmaları ve yayınlarını büyük bir dikkatle inceledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Mustafa Dündar Mete Cengiz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title