Haberler

Kamu-sen: "Enflasyon Hedefi Tutturulamaz"

Türkiye Kamu Sen, Yılın İlk Ayında Enflasyonda Yaşanan Yüzde 1'lik Artış Nedeniyle Yüzde 4 Olan Enflasyon Hedefinin Tutturulmasının İmkansız Olduğu Bildirdi.

Türkiye Kamu Sen, yılın ilk ayında enflasyonda yaşanan yüzde 1'lik artış nedeniyle yüzde 4 olan enflasyon hedefinin tutturulmasının imkansız olduğu bildirdi.

Kamu Sen'den yapılan yazılı açıklamada, yılın ilk ayında enflasyonda yüzde 1'lik artış yaşandığı anımsatılarak, bu artış nedeniyle yüzde 4 olan enflasyon hedefinin tutturulmasının imkansız olduğu savunuldu.

Hükümetin geçen yıl enflasyon hedefini yüzde 5 olarak belirlediği ancak yıl sonunda hedeflenen enflasyonun 2 katına çıktığı ifade edilirken, "Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur, deyimine uygun olarak 2007 yılında da hedeflerin tutmayacağı daha ocak ayından ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl yüzde 100 yanılan hükümet, bakalım bu yıl rekorunu geliştirebilecek mi?" denildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title