Haberler

Kadir Has'lı Öğrenciler Akademisyenlerin Araştırmalarına Dahil Olacak

Güncelleme:

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde geliştirdiği lisans öğrencisi odaklı araştırma modelini Kadir Has'ta uygulayacak.

ABD, Cambridge'de bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) 25 yıl öğretim üyeliği yapan 'MIT Emeritus Prof. of Physics' unvanlı Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nihat Berker, "MIT'de geliştirilirken içinde yer aldığım eğitim sistemini Türkiye'de Kadir Has Üniversitesi'nde uygulayacağız. Lisans öğrencilerini odak noktasına koyan özgün araştırma sistemini hayata geçiriyoruz. Elektrik – Elektronik, Bilgisayar, Endüstri, Biyoinformatik ve Genetik Mühendisliği öğretim üyelerinin kapıları lisans öğrencilerimize her daim açık. Öğretim üyelerinin araştırma programlarına lisans öğrencileri de dahil edilecek. Bu sayede öğrenciler mezun olduklarında, kendi sektörlerine deneyimli bir şekilde adım atmış olacaklar. Akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler de dünyanın her yerinde geçerli sayılacak araştırma tecrübesi kazanmış olacaklar. Fakültemizdeki bölümler Cisco Certified Network Assoc., Oracle Application Development, EMC Proven Professional gibi uluslararası mesleki sertifikasyonlar için gerekli eğitimler, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akreditasyon ve EUR-ACE etiketiyle Avrupa standartlarını içeriyor" açıklamasında bulundu.

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde lisans öğrencilerinin yetkinlik kazanacakları konular arasında, bilgisayarların altyapısını oluşturan çiplerin tasarımı, malzeme bilimi, biyomedikal ve endüstriyel robotik, nano teknoloji ve uzay çalışmaları, günümüzdeki dördüncü sanayi devriminin temelleri ve uygulamaları; yüksek performanslı hesaplama ve biyoinformatik, yazılım mühendisliği, bilgisayar mimarisi, bilgisayar ağlarının planlanması, mobil uygulamalar ve bulut bilişim; yöneylem araştırması, üretim sistemleri, finans mühendisliği ve enerji piyasalarına yönelik çalışmalar; genom dizilemesi yani gelecek nesil sekans analizleri, genlerin belirlenmesi, protein yapı ve işlevinin belirlenmesi, doku tipleme çalışmaları, kişiye özel ilaç tasarımı, hastalıklarda genetik farklılıklar ve moleküler simülasyon bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Nihat Berker Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title