Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya gelen kadınlar, "Şiddete hayır" dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya gelen kadınlar, "Şiddete hayır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kadına şiddetin hiçbir şekilde mazeretinin olamayacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erkek işsiz, eve yeteri kadar para getiremiyorsa eve gelip hıncını karısından alır" sözlerinin de kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:

"Kadına şiddetin maruz görülebilecek hiçbir yanı yoktur. Yok geçim derdi, yok şu, yok bundan dolayı gelip evinde kadınına, hanımına, eşine zulmeden adamın Allah belasını versin. Bunu söyleyenleri de kınıyoruz buradan, hiçbir mazereti yok. Çok üzüldük, bu cümleleri ana muhalefet liderinin ağzından duymak, o ailesine, kızın, kardeşine zulmeden zalimleri haklı gösterecek, onların o zulmünü başka sebeplerle başkalarının üzerine siyaset yapmak üzere atmaya çalışması çok üzücü."

Hep beraber annelere, evlatlara ve kardeşlere sahip çıkacaklarını dile getiren Erkoç, "Bizim için annelerimiz en değerli varlıklarımız. Empati yapmamız gerekir. Kardeşlerimiz ve eşlerimiz var. Bilakis onlara el uzatmayı, onlara uzanan elleri kırmak gerek kim olursa olsun." diye konuştu.

Etkinlikte, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, İl Müftü Vekili Süleyman Yavuz, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Cesur, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Başkanı Mutlu Aslantürk, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ve Kahramanmaraş Kadın Platformu, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kibar Özdemir de konuşma yaptı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in de katıldığı etkinlikte katılımcılar, mavi ve turuncu boyalarla "Kadına şiddete dur de" yazılı panoya ellerini bastı, gökyüzüne balon uçurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title