Haberler

Kadın Sürücünün Çarptığı Yaşlı Adam Öldü

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, alkollü olarak direksiyon başına geçtiği iddia edilen 35 yaşındaki Arzu Dumanlıbarut'un otomobiliyle çarptığı 2 kişiden 70 yaşındaki İbrahim İleri öldü, diğeri ağır yaralandı.

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, alkollü olarak direksiyon başına geçtiği iddia edilen 35 yaşındaki Arzu Dumanlıbarut'un otomobiliyle çarptığı 2 kişiden 70 yaşındaki İbrahim İleri öldü, diğeri ağır yaralandı. Kazanın ardından kaçan Dumanlıbarut'un cep telefonuna ulaşan polis, arayıp onu dönmesi için ikna etti. Cenazesi toprağa verilen İleri'nin, kazadan kısa süre önce yakınlarına, "Ne olacağımız belli değil. Hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi. 2.09 promil alkollü olduğu tespit edilen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Dumanlıbarut ise alkollü olmadığını depresyon nedeniyle ilaç kullandığını ileri sürdü.

Kaza, Yemişlik Mahallesi yakınlarında dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Yemişlik Mahallesi'nde oturan İbrahim İleri, arkadaşları Ali Solmaz ve Kemal Esen ile buluşup, akşam namazını kılmak üzere evine 500 metre uzaklıktaki İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii'ne gitti. Namazın ardından evlerine doğru yürüyen üç arkadaştan Kemal Esen, ilk olarak anayoldan karşıya geçti. Esen'in peşinden yola çıkan İbrahim İleri ve Ali Solmaz'a, 35 CTN 30 plakalı otomobil çarpıp hızla uzaklaştı.

Kazanın şiddetiyle İleri ve Solmaz, havaya fırladı ve yol kenarındaki refüje savruldu. Arkadaşlarına otomobilin çarptığını gören Esen, hemen polis ve sağlık görevlilerini arayıp durumu bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, İleri'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Solmaz ise ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Solmaz'ın vücudunda çok sayıda kırık olduğu öğrenildi.

POLİS, CEP TELEFONUNDAN ARAYIP İKNA ETTİ

Gözü önünde arkadaşını kaybeden Esen, kaçan otomobilin plakasını da polise verdi. Çalışma başlatan polis, plakadan aracın sahibinin Arzu Dumanlıbarut olduğunu belirledi. Dumanlıbarut'un cep telefonunu tesbit eden polis, vakit kaybetmeden numarayı aradı ve dakikalarca, onu dönmesi için ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu polis, kadın sürücüyü ikna etti ve olay yerine gelmesini sağladı. Ancak Dumanlıbarut, olay yerindeki kalabalığı görünce panikleyip tekrar kaçmaya başladı. Bunun üzerine yaşanan kovalamacayla Dumanlıbarut yakalandı. Gözaltına alınan Dumanlıbarut'un 2.09 promil alkollü olduğu tespit edildi.

TUTUKLANDI

Emniyet'teki işlemlerinin ardından bugün Adliye'ye sevk edilen Dumanlıbarut, savcılığa ifade verdi. İfadesinde alkollü olduğunu kabul etmeyen Dumanlıbarut, kullandığı depresyon ilaçlarının dalgınlığa neden olduğunu iddia etti. Savcılıktaki ifadesinden sonra mahkemeye çıkartılan Dumanlıbarut tutuklandı.

'HERKES HAKKINI HELAL ETSİN'

Kazada hayatını kaybeden İbrahim İleri'nin cenazesi yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp Torbalı'ya getirildi. Merkez Orhaniye Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından İleri'nin cenazesi Torbalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olay sırasında İleri'nin yanında olan ve yara almadan kurtulan Kemal Esen, İleri'nin kazadan birkaç dakika önce, "Arkadaşlar herkes birbirine hakkını helal etsin. Kimin ne zaman öleceği belli olmaz. Ne olacağını bilemeyiz" dediğini söyledi.

Kazada vücudundaki kemiklerin büyük çoğunluğu kırılan Ali Solmaz'ın Urla Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

ATEŞ PÜSKÜRDÜLER

Kazanın meydana geldiği noktada aydınlatma lambalarının yanmamasına tepki gösteren çevre sakinleri, TEDAŞ'a ateş püskürdü. İbrahim İleri'nin hayatını kaybettiği yerde geçen Cumartesi günü meydana gelen bir başka kazada da plakası ve sürücüsü belirsiz bir otomobilin çarptığı Nurcan Karabaş'ın (47) hayatını kaybettiği belirtildi. Polisin bu kazadan sonra kaçan sürücünün bulunması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. - İzmir / Torbali

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title