Haberler

Kaçakları Taşıyan Tekne Battı: 5 Kişi Kayıp

Aydın'ın Kuşadası İlçesinde Yabancı Uyruklu Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması Sonucu 12 Yabancı Uyruklu ve 1 Türk'ün Sağ Kurtarıldığı, 5 Kaçağın İse Kayıp Olduğu Bildirildi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yabancı uyruklu kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 12 yabancı uyruklu ve 1 Türk'ün sağ kurtarıldığı, 5 kaçağın ise kayıp olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, kaçakları taşıyan tekne, Kuşadası Körfezi Arslanburnu açıklarında battı. Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, aldıkları ihbar sonucu kısa sürede bölgeye ulaşarak, denizden 12 yabancı uyrukluyla 1 Türk'ü kurtardı.

4'ü Filistin ve 8'i de Irak uyruklu 12 kaçağın yapılan sorgulamalarında, teknede 3 Irak ve 2 Filistinlinin daha bulunduğunu, onların teknenin batmasıyla kaybolduğunu söyledikleri öğrenildi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin denizden, Kuşadası polisinin de sahilden yaptığı tüm aramalara rağmen kayıp yabancı uyruklulara ulaşılamadı.

Türk vatandaşı olan ve kaçışı organize ettiği iddia edilen 18 yaşındaki H.Ç. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, Söke Cezaevi'ne konuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title