Haberler

Japon Heyetten, "Ateş Yanıklığı" Hastalığı İncelemesi... -Japonya Tarım Bakanlığı Yetkilileri ve Bilim Adamlarından Oluşan Heyet, Meyve Bahçelerinde Görülen Hastalıla İlgili Bursa'da İncelemelerde Bulundu

Japonya Tarım Bakanlığı Yetkilileri ve Bilim Adamlarından Oluşan 6 Kişilik Heyet, Meyve Bahçelerinde Görülen "Ateş Yanıklığı" Hastalığıyla İlgili Bursa'da İncelemelerde Bulundu.

Japonya Tarım Bakanlığı yetkilileri ve bilim adamlarından oluşan 6 kişilik heyet, meyve bahçelerinde görülen ''Ateş yanıklığı'' hastalığıyla ilgili Bursa'da incelemelerde bulundu.

Bursa Tarım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dr. Koji Azegami başkanlığındaki heyet, Yenişehir ve Gürsu'daki meyve bahçelerinde görülen ve büyük ekonomik zararlara yol açan ''Ateş yanıklığı'' hastalığıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Ülkelerinde henüz bu hastalığın görülmediğini belirten Azegami, hastalığın Japonya'ya bulaşması durumunda alınacak tedbirleri belirlemek ve hastalıkla ilgili yapılan mücadele uygulamalarını yerinde gözlemlemek amacıyla Türkiye'ye geldiklerini kaydetti.

-TEŞEKKÜR MEKTUBU-

Açıklamada, heyet başkanı Azegami'nin, ülkesine dönüşünün ardından, Bursa Tarım Müdürlüğü yetkililerine, ''Misafirperverliğiniz ve işbirliğinize çok minnettarız. Ülkenizde edindiğimiz bilgi ve tecrübeler, bize gerekli durumlarda yol gösterecektir. Desteğinizi bekliyoruz. Biz de sizin için elimizden geleni yapacağız. TÜrklerin samimiyeti ve zekasından çok etkilendik. Sizlerle hep iyi ilişkiler kurmayı umuyoruz'' ifadelerinin yer aldığı bir teşekkür mektubu gönderdiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title