Haberler

İzmirli Tanınmış İşletmeci Kazada Öldü

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, karşı yöne geçmek için yol kenarında bekleyen restoran ve düğün salonu işletmecisi Fahrettin Çıtak (54), bir kamyonetin altında kalarak öldü.

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, karşı yöne geçmek için yol kenarında bekleyen restoran ve düğün salonu işletmecisi Fahrettin Çıtak (54), bir kamyonetin altında kalarak öldü. Çıtak'ın yeğeni Ersin Albaş ise kazada ağır yaralandı. Yakınları, bölgeye üst geçit yapılmadığı için 2 yıl içinde 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyip tepki gösterdi.

Kaza, saat 14.00 sıralarında, İzmir-Ankara Karayolu 7'inci kilometresi numara 471 önünde meydana geldi. İlçenin tanınmış restoran ve düğün salonu işletmecisi olan 3 çocuk babası, 54 yaşındaki Fahrettin Çıtak, yolun karşısına park ettiği otomobiline gidebilmek için birlikte çalıştığı yeğeni 1 çocuk babası Ersin Albaş (29) ile yol kenarında trafiğin azalmasını beklemeye başladı. Bu sırada Çıtak ile yeğeni Albaş'a, Kemalpaşa'dan gelip Bornova yönüne giden ve hızlı olduğu ileri sürülen Burak Cankurtaran'ın (33) kullandığı 35 KHF 21 plakalı kamyonet çarptı. Yaklaşık 5 metre savrulan ikili toprak zemine düştü. İşletme çalışanları yaralanan Çıtak ile yeğeni Albaş'ı görünce kazayı, jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri 2 yaralıyı ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan 30 yıllık işletmeci olan Fahrettin Çıtak, hastanede hayatını kaybetti. Yeğeni Ersin Albaş'ın ise hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Kazanın ardından gözaltına alınan kamyonet şoförü Bornava İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burak Cankurtaran'ın ilk ifadesinde, bir otobüsün kendisini sıkıştırdığını ve aracın kontrolünü kaybettiğini söylediği öğrenildi. Cankurtaran'ın işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

YAKINLARI TEPKİLİ

Ölen Fahrettin Çıtak'ın, kardeşi Ali Çıtak (48), ağabeyinin bölgeye yaya üst geçidi yapılabilmesi için 3 yıldır uğraş verdiğini söyledi. Ali Çıtak, "Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın. Karayolları yetkilileri ile görüştük. Mart ayı gibi yaya üst geçidin yapılacağını öğrendik. Ağabeyim uzun uğraşlar verdi. Kendi arazisinden yer hibe etti. Üst geçidi göremeden hayata gözlerini yumdu. Tek arzumuz buraya biran evvel geçidin yapılması" dedi.

Fahrettin Çıtak'ın yeğeni Alper Buladan (30) ise, "Dönüş yerleri beton bloklarla kapatıldığı için herkes aracını yolun karşısına park ediyor. Karşı yola dönüşler, 5 kilometre uzaklıktaki Kemalpaşa Ulucak Köyü'nden ancak yapılabiliyor. Bölgede üst geçit yok. Yolun karşısına geçerken bu yoğun trafik yayalara tehlike yaratıyor. Her gün en az 500 kişi bu yolu kullanıyor. Burada 2 yıl içinde 5 kişi hayatını kaybetti" dedi.

KÖ,YY (RT) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cankurtaran Bornova İzmir Çıtak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title