Haberler

İzmir Üçüncü Mülteci Kafilesi Dikili'de

Üçüncü mülteci kafilesi Dikili'deİzmir'in Dikili İlçesi'nden yasa dışı yollarla Midilli Adası'na geçen 13 mülteci de Türkiye'ye iade edildi.

Üçüncü mülteci kafilesi Dikili'de

İzmir'in Dikili İlçesi'nden yasa dışı yollarla Midilli Adası'na geçen 13 mülteci de Türkiye'ye iade edildi. Gün içinde Çeşme'ye 5 ve Bodrum'a 31 mülteci iadesinin ardından grup Türkiye'ye gönderilen üçüncü kafile oldu.

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmayla, 20 Mart'tan sonra Yunanistan'a geçen sığınmacıların iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması'nın uygulanması kapsamında bugün üçüncü kafile de geri yollandı. 'Nazlı Jale' adlı tekneyle saat 16.00'da Dikili Limanı'na getirilen göçmenlerin 3'ü çocuk olmak üzere Afgan, İran ve Ürdün uyruklu oldukları açıklandı. Şiddetli rüzgar yüzünden oluşan dalgalar nedeniyle limana beklemeli olarak yanaşan tekneden indirilen mülteciler, burada ilk işlem olarak parmak izleri alındı. Daha sonra ise sağlık taramaları yapıldı. Ardından mülteciler, bir otobüse bindirilerek Kırklareli'nde bulunan kampa gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Midilli Adası Türkiye Dikili İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title