Haberler

İzmir: Şirket Haberleri

Swissotel Hotels Resorts Tarafından İşletilecek Olan Swissotel Grand Efes'teki Restorasyon Çalışmaları Hızla Devam Ederken, Otelin 2007 Yılının Son Çeyreğinde Hizmete Açılacağı Bildirildi.

Swissotel Hotels Resorts tarafından işletilecek olan Swissotel Grand Efes'teki restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, otelin 2007 yılının son çeyreğinde hizmete açılacağı bildirildi.

Swissotel Grand Efes Genel Müdürü Andre D. Muhlemann, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere Operasyon Direktörü Stephane Franco ve Satış Direktörü Nur Bilgin, mal sahibi İzmir Büyük Efes Otelcilik ve Turizm A.Ş. Temsilcisi ve İletişim Direktörü Feyzi Hepşenkal'ın da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Muhlemann, "Büyük Efes Oteli yaklaşık 55 milyon dolarlık bir yenileme bütçesiyle, Swissotel Grand Efes İzmir adı altında 5 yıldızlı bir enternasyonel otel olarak, 2007 yılının son çeyreğinde gerçekleşecek büyük açılışına hazırlanıyor" dedi. Otelin 92'si otel misafirlerine kişiye özel ve ayrıcalıklı bir atmosfer sağlayacak Swiss Business Executive, 50'si suit, 1'i de kral dairesi olmak üzere 406 odaya sahip olacağını açıklayan Muhlemann, "İstanbul, Göcek ve Ankara'da başarıyla yürütmekte olduğumuz Swissotel işletmelerimizden sonra 2007'inin son çeyreğinde açılacak olan Swissotel Grand Efes İzmir için çok mutluyuz. Var olan 3 işletmemizin sağlamış olduğu başarı sayesinde Swissotel adı, konaklama ve servis konusunda vermekte olduğu fevkalede standartlarla Türkiye'de deneyim ve ün kazanmaktadır. Mal sahibi firma olan İzmir Büyük Efes Otelcilik ve Turim A.Ş.'nin İzmir'in simgesi haline gelmiş olan bu otelin işletmesini bizim sorumluluğumuza vermesinden dolayı gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Düzenlenen oda ve suitlerin eşsiz İzmir ve deniz manzarasına sahip olacağını, tüm odaların modern ve zarif olarak dizayn edildiğini, kablosuz internet, plazma televizyon ve espresso makinesi gibi son teknolojiyle donatılıcağını bildiren Genel Müdür Muhlemann, otelin en üst katında yer alacak olan Equinox Restoran'ın, eşsiz körfez manzarasıyla Avrupa ve Asya mutfağından örnekler sunacağını, ayrıca bir City Space Bar ve restoranın parçası olan ve her biri 70 kişi kapasiteli 3 ayrı yemek salonunda misafirlerin bu yemekleri tatma imkanına sahip olacağını kaydetti.

Otelde tanınmış markaların mağazalarının da bulunacağını bildiren genel müdür, otel bünyesinde yer alan Grand Efes Convention Center'in uluslararası ve ulusal toplantılar, konferans ve özel etkinlikler için önemli bir merkez olacağının, bölgede yer alan en büyük ve kapsamlı kongre ve toplantı alanı olma özelliğini taşıyacağının altını çizdi. Andre D. Muhlemann, kongre merkezinin, toplam 9 bin metrekareden oluştuğunu ve 13 toplantı odası (250 kişi kapasiteli), 1 balo salonu (bin 250 kişi kapasiteli), 2 adet çok amaçlı kullanıma açık hol (bin kişi kapasiteli) ve bin 600 metre kare büyüklüğünde de sergi alanı içerdiğini açıkladı. Muhlemann, toplantı salonları ve konferans merkezinin en son teknoloji ses ve görüntü sistemi ile donatılmış olacağını da belirtti.

Otelde ayrıca açık hava organizasyonları için 2 bin kişiye kadar servis yapabilecek Palmiye Bahçesi, lüks bir alışveriş merkezi ve 300 araç kapasiteli bir kapalı otoparkın hizmet vereceğini kaydeden Muhlemann, 3 bin 500 metrekarelik bir alana sahip dinlenme ve rahatlama amaçlı Amrita Spa, kapalı havuz, açık havuz, spor salonu, özel bakım odaları, buz odası, buhar banyoları, geleneksel Türk hamamı ve 2 adet açık kortundan oluşacak Amrita Spa Wellness olacağını, restoranında ise misafirlere en taze ürünlerle hazırlanan sağlıklı menülerinin sunulacağını söyledi. Muhlemann, oteli yeniden geçmişteki ihtişamlı ve parlak dönemlerine kavuşturmayı sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi.

İzmir Büyük Efes Otelcilik ve Turizm A.Ş. Temsilcisi ve İletişim Direktörü Feyzi Hepşenkal ise, Efes Otel'in faaliyette bulunduğu dönemde İzmir'in amiral gemisi olduğunu, şimdi otelin baştan sona elden geçirildiğini, ayrıca depreme karşı güçlendirme çalışmalarının da yapıldığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title