Haberler

İzmir İl Özel İdaresi Mallarının Paylaşımı

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım: "Duygusal davranmanın ne belediyeye ne de İzmir'e, İzmirlilere bir faydası yok. Bu çıkışları doğru değil"

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kapanan İl Özel İdaresinin mallarının paylaşımı amacıyla kurulan komisyondan çekilmesine ilişkin, bu meselerde duygusal davranmanın ne belediyeye ne de İzmir'e, İzmirlilere faydası olmadığını söyledi.

Yıldırım, Karşıyaka Belediye Başkanlığına 30 Mart seçimleri öncesinde AK Parti'den aday adayı olan işadamı Ekrem Sarıgöl'ün intahar ederek yaşımına son veren oğlu Erdem Sarıgöl'ün (22) cenaze törenine katıldı.

Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da katıldı.

Yıldırım, cenaze namazının ardından gazetecilerin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kapanan İzmir İl Özel İdaresinin mallarının paylaşımı amacıyla kurulan komisyondan çekilmesi ve komisyonun çalışma şekline yönelik getirdiği eleştirilere ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu tutumun nedenini anlayamadığını ve doğru bulmadığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Mallar, İzmir'de kalıyor, bir yere mi gidiyor? Mallar burada. Dünyanın malı, dünyada kalır. İzmir'deki arazileri başka yere götürme şansımız mı var? Yasada bu maların nasıl taksim edileleceği açıkça yazılmış, ona istinaden komisyonlar kurulmuş, o komisyonlar da çalışmalarını yapmış, dağıtımı yapamış, kimisi maliye hazinesine, kimisi belediyelere, kimisi ilgili bakanlıklara..."

Yıldırım, bu dağılımın da ileride yeni ihtiyaçlara göre yeniden şekillenebilmesinin de her zaman mümkün olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"İleride başka türlü bir ihtiyaç hasıl olursa yine bunlar değerlendirilir, ilgili kurumlar tarafından amaca uygun tahsisi, devri yapılır. Bu her zaman mümkün. Bu meseleler yüzünden duygusal davranmanın, ne belediyeye ne de İzmir'e, İzmirlilere bir faydası yok. Bu çıkışları doğru değil. Her şeyi görüşerek, konuşarak, anlaşamak lazım. Kriz çıkarmak kolay ama çözüm üretmek lazım." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title