Haberler

İzmir'deki Nevruz Programına Figen Yüksekdağ da Katılacak

İzmir’de 22 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek olan Nevruz programına, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız katılacak.

İzmir'de 22 Mart'ta Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek olan Nevruz programına, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız katılacak.

Nevruz Tertip Komitesi, İzmir'de Nevruz kutlamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 22 Mart'ta Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek Nevruz programının ayrıntılarını açıklayan komite, programa HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın katılacağını duyurdu. Toplantıya Nevruz Tertip Komitesi adına Hacay Yılmaz, HDP Genel Merkezi yöneticisi Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, HDP İzmir Milletvekili Aday Adayı Zeki Gül, HDP il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum ve sendika temsileri katıldı.

"HİÇBİR KARAMSARLIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Basına açıklama da bulunan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Nevruz'un artık 'barış' demek olduğunu belirterek, halkların mücadelesinin ve kararlılığının barışın tesisinde önemli olduğunu söyledi. "Hiçbir karamsarlık söz konusu değil" diyen Uğur, "İzmir'de yüz binlerle Nevruz'u kutlayacağız. Tüm duyarlı dostları bize önyargısı olan herkesi, önyargısız olan tüm dostları, kendi renkleri ile birlikte, kendi rengini bizim rengimize katmaya çağırıyoruz" dedi.

"EN KÖTÜ İHTİMALLE SESLİ MESAJ BEKLENTİMİZ VAR"

Uğur, Nevruz'da Öcalan'ın görüntülü mesajının yayınlanması konusunda da şu ifadeleri kullandı: "Beklentimiz elbette ki görüntülü mesaj, ancak en kötü ihtimalle sesli bir mesaj beklentimiz var. Bilgiler gelince kamuoyu ile paylaşacağız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gündoğdu 22 Mart Şırnak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title