Haberler

İzmir'de Mülteci Operasyonu

İzmir'in Basmane Semtinde, Kapalı Kasa Bir Kamyonetin İçinde Yasadışı Yollarla Yunanistan'a Geçmek İsteyen Somali Uyruklu 41 Kişi Yakalandı.

İzmir'in Basmane semtinde, kapalı kasa bir kamyonetin içinde yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen Somali uyruklu 41 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 1275. Sokak'ta kalabalık bir grubun kamyonet kasasına bindiğini gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kamyonette bulunan Somali uyruklu 41 kişinin yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek istediğini belirledi. İsmi açıklanmayan kamyonet sürücüsü gözaltına alındı. Bu arada, sürücünün yanındaki kişi ise kaçtı. Araçta yapılan aramada, çok sayıda can yeleği bulundu. Somali uyruklu kişilerin, geçici oturma izniyle Türkiye'ye giriş yaptıkları, Basmane semtindeki otellerde kaldıkları, yurtdışına kaçmak için de kendilerini Yunan adalarına yakın kıyı beldelere götürecek 2 Türk ile anlaştıkları belirlendi.

Öte yandan kamyonetin, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden çalıntı olduğu anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, mülteciler polis otoları ile karakola götürüldü.

(YK-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title