Haberler

İzmir'de 45 bin işletmeye Covid-19 denetimi

Güncelleme:

İzmir'de 45 bin işletmeye Covid-19 denetimi İzmir'de kafe ve restoranlara Covid-19 denetimi İzmir'de Covid-19 denetimlerine katılan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, ülkemizde ilk korona virüs vakasının görülmesinden bugüne kadar il genelinde bulunan 45 bine yakın işletmede 65 bin...

İzmir'de 45 bin işletmeye Covid-19 denetimi

İzmir'de kafe ve restoranlara Covid-19 denetimi

İZMİR - İzmir'de Covid-19 denetimlerine katılan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, ülkemizde ilk korona virüs vakasının görülmesinden bugüne kadar il genelinde bulunan 45 bine yakın işletmede 65 bin kez denetim gerçekleştirdiklerini söyledi.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri, Covid-19 (korona virüs) tedbirleri çerçevesinde il genelinde denetimler gerçekleştirdi. Toplu tüketim alanları olan kafe, restoran gibi işletmelerdeki Covid-19 tedbirlerini denetleyen ekipler, hijyenin önemi, maske, eldiven, sosyal mesafe, tüketicilerin uyması gereken konular hakkında da bilgilendirmeler yaptı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri'nin Karşıyaka'da gerçekleştirdiği denetimlere İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen de katıldı. İşletmeleri bizzat denetleyen İl Müdürü Özen, alınan tedbirler hakkında işletme yetkililerinden bilgi alırken, ekipler de aynı anda işletmelerin mutfaklarında gıda denetimleri gerçekleştirdi.

"45 bin işletme denetlendi"

İzmir genelinde bulunan yaklaşık 45 bine yakın işletmede 65 binden fazla denetim gerçekleştirdiklerini açıklayan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, "Bugün de sahaya inerek bir denetim gerçekleştirdik. Şimdiye kadar denetim gerçekleştirdiğimiz işletmelerde Covid-19 ile ilgili tüm kurallara uyulduğunu gördük. Tüm işletmelerimizin bu kurallara uyduğunu görmekten mutlu oluyoruz. İşletmelerin dikkat etmesi gereken hususların yanında tüketicilerin de dikkat etmesi gereken hususlar var. Biz bu virüsle sağlıklı bir şekilde mücadelemizi ancak her kesimin üzerine düşen sorumluluğu maksimum seviyede yerine getirmesiyle sürdürebiliriz" dedi.

Covid-19 salgınını Türkiye'de hafif bir seyirle atlatılmak üzere olduğunu belirten Özen, "Maalesef ikinci dalga geldi. Bu ikinci dalgayı da hafif bir seyirle atlatmak istiyorsak belirlenen kurallara dikkat etmemiz gerekir. Girdiğimiz işletmelerin girişinde el dezenfektanı var, masalar arası sosyal mesafe ayarlanmış, çalışanların tümü maskeli. Her masada kolonyaları görüyoruz. Vatandaşlarımızın da içerisi çok kalabalık olduğu zaman işletmeye girmemelerini istiyoruz. Tüm bu hususlara dikkat edildiği zaman bu süreci en az sıyrıkla atlatmış olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Karşıyaka İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title