Haberler

İzmir'de 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarının Gösteri Bölümü İzmir Atatürk Stadı'nda Gerçekleştirildi. Gösterilerde 8 Bin Üzerinde Öğrenci Görev Alırken, Sıcağa Rağmen Katılım Son Derece Yüksek Oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının gösteri bölümü İzmir Atatürk Stadı'nda gerçekleştirildi. Gösterilerde 8 bin üzerinde öğrenci görev alırken, sıcağa rağmen katılım son derece yüksek oldu.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören İzmir Atatürk Stadı'nda gösterilerle sürdü. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve İzmir milletvekilleri töreni izledi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gösterileri izlemeye gelen vatandaşları selamladı. Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar, yaptığı konuşmada 19 Mayıs'ın Türk milletinin yeniden dirilişinin, Cumhuriyetin kuruluşunun başlangıç günü olduğunu söyledi.

Atatürk Stadı'nda gösterilerde 8 bin 326 öğrenci ve 104 öğretmen görev alırken, çeşitli temalar işlendi. Gösterilerde en çok alkışı Maltepe Askeri Lisesi ve Selma Yiğitalp Lisesi öğrencilerinin Vatan ve Bayrak isimli gösterisi aldı. Vali Kıraç, törende görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

(YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title