Haberler

İzban'a Uluslararası Ödül

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) 60.Kongresi'nde "En İyi İşbirliği" kategorisinde birinciliğe layık...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) 60. Kongresi'nde "En İyi İşbirliği" kategorisinde birinciliğe layık görülen İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi Anonim Şirketi'ne (İZBAN) verilen ödülü aldı. UITP Başkanı Osman Thiam, ödülü Kocaoğlu ve Karaman'a, kongrede yapılan "Türkiye" oturumunun ardından takdim etti.

Karaman, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, iki ortak olduklarını ve bu projeyi böyle başlattıklarını ve böyle de devam etiklerini ifade ederek, "Projeyi sadece teknik bir işbirliği olarak düşünmüyoruz. Bu proje gerçekte sosyal bir proje" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun, imar projeleriyle, şehrin ihtiyaçlarını birlikte düşünerek istasyonları, altgeçitleri, üstgeçitleri yaptığını ifade eden Karaman, kendilerinin de rayları döşeyerek, sinyal, telekomünikasyon ve elektrifikasyonu yaptıklarını anlattı.

Karaman, "Belediye-devlet işbirliğiyle çok modern bir banliyö sistemini geliştirdik" diye konuştu.

Projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun birlikte açtığını anımsan Karaman, bunun da projenin Türkiye'de siyasi bir desteği olduğu anlamına geldiğine işaret etti.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür eden Karaman, "Şimdi hedefimiz Türkiye'de diğer şehirlerle birlikte hareket etmek, beraber çözmek. Çünkü bu şekilde olan projeler başarıya ulaşacak" ifadesini kulandı.

-"Proje çok başarılı geçti"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kent planlamasında kağıt üzerinde yapılan ideal planların gerçekleşebilmesi için ulaşımın büyük bir etkisi bulunduğunu söyledi.

Kocaoğlu, "Planlama yapıp da toplu ulaşımı oralara götüremezseniz, o şehrin büyümesinin planlı bir şekilde gerçekleşmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Bakan Yıldırım'a teşekkür eden Kocaoğlu, TCDD ekibi ile örnek bir projeyi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bunun kamu iktisadi devlet teşekkülü ile büyükşehir belediyesinin yaptığı ilk proje olduğuna işaret eden Kocaoğlu, "Proje çok başarılı geçti" dedi.

Kocaoğlu, Türkiye'nin raylı sistemle toplu taşımacılıkta çok zaman kaybettiğini dile getirerek, zaman kaybını kapatmak için bütün şehirlerde canhıraş çalışıldığını kaydetti.

TCDD Genel Müdürü Karaman'la çok şeyi başaracaklarına inandıklarını belirten Kocaoğlu, şu anda Türkiye'nin en büyük çevre projesiyle İzmir Körfezi'ni birlikte temizlediklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, EGO, İETT ve İstanbul Ulaşım'a da çeşitli kategorilerde ödül verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Karaman Aziz Kocaoğlu İzmir Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title