Haberler

İTO, Ermeni Raporunu Kitap Haline Getirecek

Ermenistan'ın İlk Başbakanı Olan Ovanes Kaçaznuni'nin 1923'te Taşnak Partisi Konferansı'nda Yaptığı Ermeni İsyanına İlişkin Konuşmasını İçeren Rapor, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Tarafından 'Taşnak Partisi'nin Yapacağı Bir Şey Yok' İsmiyle 3 Dilde Kitap Olarak Bastırılacak.

Ermenistan'ın ilk Başbakanı olan Ovanes Kaçaznuni'nin 1923'te Taşnak Partisi Konferansı'nda yaptığı Ermeni isyanına ilişkin konuşmasını içeren rapor, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından ''Taşnak Partisi'nin Yapacağı Bir Şey Yok'' ismiyle 3 dilde kitap olarak bastırılacak.

İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak toplam 2 bin adet bastırılacak kitap, ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerde dağıtılacak.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Ermeni gerçeğini su yüzüne çıkaran ve Ermeni iddialarını birinci elden çürüten rapor, Ovanes Kaçaznuni tarafından ilk kez 1923 yılında Taşnaksutyun Partisi'nin Bükreş'te yapılan Yurtdışı Konferansı'nda sunuldu.

Taşnaksutyun Partisi'nin kurucularından biri olarak, yaşanan olayların en önemli şahitlerinden olan Kaçaznuni'nin adeta bir itirafname niteliği taşıyan raporunda, Türk-Ermeni meselesinin tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serildiği belirtilen açıklamada, Kaçaznuni'nin, 1. Dünya Savaşı öncesinde Ermeniler'in gönüllü silahlı birlikler oluşturmasının bir hata olduğunu, denizden denize Ermenistan projesi hayali ile kışkırtıldıklarını açıkça ifade ettiği aktarıldı.

Ermenistan'da yasaklanan ve Taşnaklar tarafından toplatıldığı için bulunamayan bu rapor, sadece Avrupa'daki kütüphanelerin kataloglarında görülebiliyor.

Kaçaznuni'nin raporu, Türkiye'de 2005 yılında yayımlanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title