Haberler

İtalya'da Alarm Düzeyi Artırıldı

İtalya, Papa 16. Benediktus'a Yönelik Tepkilerde Tırmanışı Göz Önüne Alarak, Vatikan ve Kiliseler Çerçevesindeki Alarm Düzeyinin Artırılmasını Kararlaştırdı.

İtalya, Papa 16. Benediktus'a yönelik tepkilerde tırmanışı göz önüne alarak, Vatikan ve kiliseler çerçevesindeki alarm düzeyinin artırılmasını kararlaştırdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgede, özellikle radikal İslamcı unsurların bulunduğu yörelerde gerekli önlemlerin alınması istendi.

Genelgede, Papanın Almanya'daki konuşmasının, "Katolik cemaatlere yönelik saldırılar da dahil olmak üzere, bazı İslam ülkelerinde şiddetli eleştirilere maruz kaldığı"na işaret edilerek, "Ülke topraklarında da, benzer protesto gösterileri ve şiddet olayları ihtimal dışı olmadığı için, emniyet amirlerinden, diğer güvenlik güçleriyle de işbirliği yaparak, özellikle radikal İslamcı çevrelerdeki tahkikat faaliyetlerini yoğunlaştırmaları rica olunur" denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title