Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Gürpınar, Malazgirt ve Çukurca ilçelerinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gürpınar, Malazgirt ve Çukurca ilçelerinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından BİST Kız YİBO'nun Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile şiirlerin okunmasının ardından konuşan Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, çocuklara Mehmet Akif'in ruhunu üflemek gerektiğini belirtti.

"Bizde hilal güneşten daha önemlidir. Çünkü bizde güneş beden, hilal de ruhtur." diyen Doğramacı, şöyle devam etti:

"Ruhsuz bedenin bir anlamı olmadığı gibi hilalsiz bir güneşin de anlamı yoktur. Bugün de bir hilal uğruna nice güneşler batıyor. Bugün Mehmet Akif günüdür. Mehmet Akif aslında bir Kur'an şairidir. İstiklalin ruhunu Kur'an'da görmüş bir şairdir. Onun yazdığı eserlerde Kur'an'ı nakış nakış görürsünüz. Mehmet Akif, Çanakkale mahşerini anlattığı şiirde aslında Çanakkale'yi hiç görmemiş ama ruhunu çok net şekilde bizlere ifade ederek milleti akın akın İstiklal Savaşı'na davet etmiştir. Mehmet Akif bu ruhuyla aslında bizlere de bir ruh üfler. Eğer bizler o ruha sahip olamazsak, bu vatana da sahip olamayız. Çocuklarımıza daha erken yaşta bu ruhu üflememiz gerekiyor. Bugün de nice Mehmetçiğimiz, dünyanın her yerinden gelen ve sınırlarımızı Haçlı seferlerindeki gibi kuşatanlara karşı ataları gibi karşılık vermektedir. Bugün bir Haçlı seferi ile karşı karşıyayız. Bu zihniyete karşı koyacak dünya üzerinde başka bir millet ve yürek de yok. Hilali yaşatma ruhu bizde olduğu sürece herkes çok iyi biliyor ki bu milletin karşında kimse duramaz."

Program, öğrencilerin oratoryo ve tiyatro gösterisiyle sona erdi.

Programa, Doğramacı'nın eşi Hatice Doğramacı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Çakaroğlu, Emniyet Müdürü Şener Karaboğa, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Seçkin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de Emir Şaban İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Şehit Bilal Boy Bilgiç Ortaokulu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yılını kutladıklarını belirtti.

Ayca, "Gerçekten çok güzel bir şiir. Her okuduğumuzda çok etkileyici bir şiir. Son olarak da çok önemli günlerden geçiyoruz. Ülke adına kritik günler. Bu süreçte şehitlerimiz var. Afrin'de operasyonlar devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda sonuç alacağız. Güzel haberler alıyoruz. Bu vesileyle Afrin'deki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği programa, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Keskin, öğrenci öğretmen ve veliler katıldı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Malazgirt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, şiirler okundu, öğrenciler tarafından tiyatro ve skeçler sahnelendi.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Malazgirt Gürpınar Çukurca Politika Güncel Haberler

title