Haberler

İşten çıkarma yasağı uzatıldı

Güncelleme:

KORONAVİRÜS salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için getirilen 3 aylık işten çıkarma yasağı, Cumhurbaşkanı kararı ile 2 ay daha uzatıldı.

KORONAVİRÜS salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için getirilen 3 aylık işten çıkarma yasağı, Cumhurbaşkanı kararı ile 2 ay daha uzatıldı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre; 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca işverenin 3 aylık süre ile çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Eylül 2020'den itibaren 2 ay daha uzatıldı.

17 AĞUSTOS'TA 1 AY UZATILMIŞTI

İş Kanunu'na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilemesi yasaklandı. İşverene, çalışanı 3 aylığına ücretsiz izne ayırma imkanı veren geçici maddede, Cumhurbaşkanına da bu süreleri, 30 Haziran 2021'e kadar her defasında en az üçer aylık sürelerle uzatma yetkisi verildi. Bu madde uyarınca, 17 Nisan'da uygulanmaya başlayan işten çıkarma yasağı, 17 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1 aylığına uzatılmıştı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Eylül Haberler

500

Yorumlar (33)

Burak:

Ulkede ekonomi super enflasyon tek hane...buyume guzel niye cikarsinlarki zaten.

7
0
yanıtYanıtla
Ahmet:

Bizim firma Nisan dan buyana tüm işçileri izinli gösterip çalıştırıyor her ay 857 TL ödenek aliyoruz sigorta yi 15 gün yatırıyor şimdi bende Nisan dan bu yana izinliyim ama sadece beni çalıştırmıyor iş buldum gidemiyorum 4 yıllık tazminatım var ya 20.000tl tazminatı birakicam ya da 857 TL ye geçinmeye calisacam bana bunun cevabını kim verebilir devlet bir şey yapmıyor biz kime başvuracak?

5
0
yanıtYanıtla
Berk:

Senin patronun sahtekarsa cimere yaz devlet gerekeni yapar

yanıt0
yanıt0
Abdullah:

ahmet bey bir avukatla konuşsaniz

yanıt0
yanıt0
Ilhan aslan:

Evliyim çocuğum var şuanda işsizlim çocuğumu ihtiyaçlarını almiyom evim kira kaç aydan beri is arıyorum bulamıyorum yartık etten yokmu bizlere allah rızası için

2
1
yanıtYanıtla
Berk:

Suriyelim de iskura bulurlar kardes duaciyim ins bulursun

yanıt0
yanıt0
Tuğba:

Bizim iş var ya olmaz sokak yasağı lazım Kuyumcuk işçi insanlar karabalık var yasaklanmak lazım Recep abi

1
1
yanıtYanıtla
Nazmi yıldız:

Beni 29 agustosta cıkardılar

1
0
yanıtYanıtla
İbrahim Gökalp:

Hem işten çıkarma yasak hem de sözleşme bitince çıkarınca bir şey olmuyor.Bu işten çıkarma olmuyor mu????

0
0
yanıtYanıtla
Cevoli:

Szleşme varsa süre bitiminde için biter.

yanıt0
yanıt0
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title