Haberler

İstanbul'un Yaşam Kalitesini Düşürdük

İngiltere'de Yayımlanan Haftalık Siyaset ve Ekonomi Dergisi The Economist'in Hazırladığı Dünya Kentlerindeki 'Yaşam Kalitesi' Endeksinde İstanbul 104. Sırada Yer Aldı.

İngiltere'de yayımlanan haftalık siyaset ve ekonomi dergisi The Economist'in hazırladığı dünya kentlerindeki "yaşam kalitesi" endeksinde İstanbul 104. sırada yer aldı.

İstanbul, geçen yılki 102. sıradaki yerinden iki sıra gerileyerek 104. sıraya düşmüş oldu.

Dünya kentlerinin değerlendirilmesi sırasında Economist araştırmacıları tarafından 5 ana kriter göz önünde tutuldu. Bu kriterlerin istikrar, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri, kültür ve çevre ile altyapı olduğu bildirildi.

Bu değerlendirmeler ışığında dünyanın en ''yaşanılası'' kenti Kanada'daki Vancouver oldu. Geçen yılın da birincisi olan Vancouver'ı, yine geçen yıl da aynı sırada yer alan Avustralya'nın Melbourne kenti izledi. Söz konusu kentleri ilk iki sıraya taşıyan en belirgin özelliklerin düşük suç oranları, çok az olan istikrarsızlık ve terör tehdidinin düşüklüğü ile iyi planlanmış altyapıları olduğu belirtildi.

Üçüncü sırada, geçen yılın da üçüncüsü olan Avusturya'nın başkenti Viyana, 4. sırada geçen yıl da aynı sırada yer alan Avustralya'nın Perth kenti ve 5. sırada da Kanada'nın Toronto kenti yer aldı.

Listenin son ve 128. sırasında ise Zimbabwe'nin başkenti Harare var.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title