Haberler

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu Toplandı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında toplanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulunca, ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarına devam etmesine, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Kanun Tasarısı ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin (İUFM) inşasına...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında toplanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulunca, ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarına devam etmesine, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Kanun Tasarısı ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin (İUFM) inşasına yönelik çalışmaların hızla yürütülmesine karar verildi.

Canikli'nin makamından yapılan yazılı açıklamada, Kurul'un Canikli başkanlığında üçüncü toplantısını gerçekleştirildiği belirtildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, TOKİ Başkanı Ergün Turan ve ilgili bakanlıkların yetkililerinin katıldığı toplantıda, İUFM'nin inşasıyla ilgili son çalışmaların değerlendirildiği bildirildi.

İUFM'de yer alan kurumların ve diğer mülkiyet sahiplerinin master iş programıyla inşaatların fiziki gerçekleşme yüzdelerinin karşılaştırıldığı ve projenin hızlandırılması için yapılması gerekenlerin belirlendiği kaydedilen açıklamada, "İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olma hedefi çerçevesinde başta vergi, bankacılık, sermaye piyasası ve diğer ilgili alanlarda yapılacak teşvik düzenlemelerini kapsayan 'İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Kanun Tasarısı' çalışmaları gözden geçirilmiştir. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Eylem Planı kapsamında İstanbul'un uluslararası bir fon merkezi olmasına ilişkin SPK tarafından bir sunum yapılmıştır.

Bu çerçevede ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarına devam ederek gerek İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Kanun Tasarısı ile ilgili gerek İUFM inşası ile ilgili çalışmaların hızla yürütülmesi kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Nurettin Canikli İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title