Haberler

İstanbul: Tüsiad, "Dtö ve AB'deki Gelişmeler Işığında 21. Yüzyılda Türkiye Tarımı" Raporunu Yarın İzmir'de Tanıtıyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (Tüsiad), "Dtö ve AB'deki Gelişmeler Işığında 21. Yüzyılda Türkiye Tarımı" Raporunu Yarın İzmir'de Tanıtıyor.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "DTÖ ve AB'deki Gelişmeler Işığında 21. Yüzyılda Türkiye Tarımı" raporunu yarın İzmir'de tanıtıyor.

TÜSİAD, 21 Haziran 2005 tarihinde, kamuoyuna duyurduğu "DTÖ ve AB'deki Gelişmeler Işığında 21. Yüzyılda Türkiye Tarımı" başlıklı raporunu, ülke tarımında öneme sahip farklı bölgelerde tanıtmaya devam ediyor. TÜSİAD bu çerçevede, raporu 25 Aralık 2006 Pazartesi günü Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ile ortaklaşa düzenlenecek "DTÖ ve AB'deki Gelişmeler Işığında 21. Yüzyılda Türkiye Tarımı ve Batı Anadolu Bölgesi" başlıklı bir seminerle İzmir'de ele alacak. Hem raporun tanıtılacağı hem de bölge tarımının ele alınacağı toplantının açılış konuşmaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı ve BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Taner tarafından gerçekleştirilecek.

Oturumun birinci bölümünde; rapor yazarları Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Erol Çakmak ve Prof. Dr. Halis Akder raporun tanıtımını yapacak. Başkanlığı, TÜSİAD Tarım ve Gıda Çalışma Grubu Başkanı Rint Akyüz tarafından yapılacak "DTÖ ve AB'deki Gelişmeler Işığında 21. Yüzyılda Türkiye Tarımı ve Batı Anadolu Bölgesi" başlıklı ikinci bölümde ise, Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, İzmir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Köse, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Tarım Komisyonu Üyesi Emin Dinleten, Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal, Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Sözcüsü Ahmet Ertürk ile İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan söz alacak.

"DTÖ ve AB'deki Gelişmeler Işığında 21. Yüzyılda Türkiye Tarımı" başlıklı rapor, AB müzakere sürecinde Türkiye'nin en çok zorlanacağı başlıklardan biri olan tarım konusunda, Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki taahhütler ile de uyumlu, sürdürülebilir ve etkin bir tarımsal politikanın oluşturulmasına katkı sağlamayı ve Türkiye tarımında arzu edilen dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title