Haberler

Bursa Gönüllü Platformu'nun 17 Aralık Operasyonu Tepkisi

Güncelleme:

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Üyesi Halil Erdemir, "Mısır'da seçilmiş iktidara yapılan darbe Türkiye'de başarılamaz" dedi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Üyesi Halil Erdemir, "Mısır'da seçilmiş iktidara yapılan darbenin Türkiye'de de başarılacağını sanmak, milletine yıllardır hizmet eden Başbakanımız üzerinden ülkemize küresel operasyon yapmaya kalkışmak, gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayale kapılmaktır" dedi.

Orhangazi Parkı'nda toplanan platform üyeleri adına basın açıklaması yapan, Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı da olan Eldemir, İstanbul merkezli operasyon kapsamındaki gelişmelerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye'yi hedef alan küresel operasyonu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkardığını söyledi.

Bu süreçte, Türkiye'nin yakın ve uzak geleceğini kuşatmayı hedefleyen küresel operasyona bilerek destek verenlerin, eylem ve tutumlarıyla destek olduklarını göremeyenlerin, millet nezdinde netleşmeye başladığını savunan Eldemir, şöyle konuştu:

"Temelinde tamamen adli bir soruşturma olan söz konusu iddiaların ardından anlaşılmaz bir şekilde bunun ekonomik beklentilere yansıması sonucu dolar kuru 2,20 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Borsada yüzde 10'lara varan düşüşler yaşanmış, gösterge tahvil faizi yüzde 10 seviyelerine yükselmiştir. Sonuç olarak cemaat-AK Parti tartışmasını fırsat bilen ve bunun arkasına gizlenen küresel operasyon, kurulmasına ramak kalan toplumsal bütünleşmeye zarar vermekte ve yeni kutuplaşmalara da zemin hazırlamaktadır. Unutulmamalıdır ki bu ülkeyi kutuplara ve kamplara bölmek için harekete geçirilen potansiyel, milli iradeyi ve kardeşlik iklimini hakim kılmak isteyen medeniyet değerlerine bağlı kitleler tarafından devre dışı bırakılacaktır. Mısır'da seçilmiş iktidara yapılan darbenin Türkiye'de de başarılacağını sanmak, milletine yıllardır hizmet eden Başbakanımız üzerinden ülkemize küresel operasyon yapmaya kalkışmak, gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayale kapılmaktır."

Kardeş kavgasının kazananının olmayacağını vurgulayan Eldemir, günün, "Büyük ve güçlü Türkiye ideali" için yeniden kucaklaşma günü olduğunu sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title