Haberler

İstanbul: Krasnodar Eyaleti Valisi Tkachev Başkan Topbaş'ı Ziyaret Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İGDAŞ Gibi Bazı Şirketleri Satmayı Düşündüklerini Belirterek "Bu Şirketleri Halka Açarak, Halkımızın Sermayesiyle Farklı Bir Boyuta Taşımak İstiyoruz" Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İGDAŞ gibi bazı şirketleri satmayı düşündüklerini belirterek "Bu şirketleri halka açarak, halkımızın sermayesiyle farklı bir boyuta taşımak istiyoruz" dedi.

Rusya Federasyonu'nun Krosnodar Eyaleti Valisi Alexandar Nikolayevich Tkachev, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Topbaş da, görüşmenin ardından konuk heyete yemek verdi.

Saraçhane Belediye Sarayı'nın Toplantı Salonu'nda verilen yemeğe İstanbul Valisi Muammer Güler, Belediye Meclisi'nde gurubu bulunan siyasi partilerin Gurup Başkan Vekilleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve 22 Belediye Şirketinin Genel Müdürleri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, makamında gerçekleşen görüşmede Krasnodar Valisi Alexandar Nikolayevich Tkachev'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çeşitli hediyeler takdim etti ve Belediye Meclisi'nin toplantı salonunu gezdirdi.

Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilerin bu yıl 20 milyar dolara yaklaştığını ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki bu rakam gelecekte daha ileri doğru gidecek. Rusya'nın yakın komşumuz olması münasebetiyle esasen bu verimli ilişki geç kalınmış bir adımdır. Bundan sonra birlikte atacağımız adımlarla ilişkilerimiz daha da gelişecek. Krasnodar Bölgesi'nin önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde 43 milyar dolarlık yatırımı öngörmesi ciddi bir gelişme ve dönüşüm sürecine girdiklerini gösteriyor. Krasnodar'da Türk iş adamlarına çok önemli fırsatlar sunuyorsunuz. Onlar da bu fırsatların farkındalar. Moskova ziyaretimde de gördüm."

Türk iş adamlarının işini adam gibi yaptığını ve bir problem çıkarmadığını belirten Topbaş, şöyle konuştu: "Böyle firmaları biz de özellikle destekliyoruz. Sayın Eyalet Valisinin bölgesinin kalkınması için gösterdiği çaba ve duyduğu heyecanın aynısını biz de İstanbul için hissediyoruz. Her iki ülkenin önemli bölgeleri olan İstanbul ve Krasnodar, ülkelerimizin gelişmesine çok önemli katkı sunmaktadır."

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'u buna hazırlamak için heyecanlı bir çalışma içine girdiklerini anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "Aynı şekilde temenni ediyoruz ki 2014 Kış Olimpiyatları da aday bölge olan Krasnodar'da düzenlensin. Olimpiyatlar hem bölgenin gelişmesine çok önemli katkı sağlayacaktır hem de komşu olarak bizleri memnun edecektir"

"Şirketlerimiz yol inşaatından ekmeğe ve ulaşıma kadar birçok alanda çalışma yürütüyor ve bazı şirketlerimiz uluslar arası projeler gerçekleştiriyor" diyen Topbaş, İGDAŞ gibi bazı şirketleri satmayı düşündüklerini söyledi.

Bazı şirketleri halka açarak, halkımızın sermayesiyle farklı bir boyuta taşımak istediklerini anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "İş birliğimizin bu alanlarda da gelişmesini temenni ediyorum. İstanbul'u tanımak için iki günlük ziyaret çok kısa. Nisan ayında, lalelerin açtığı mevsimde sizleri tekrar İstanbul'da ağırlamak istiyoruz. Krasnodar halkına İstanbulluların sevgi ve selamlarını iletmenizi istirham ediyorum."

Vali Tkachev de İstanbul'da gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu belirterek İstanbul ile ilişkilerinin her geçen gün artarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title