Haberler

İstanbul: Fenerbahçe Yönetim Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun haftalık olağan toplantısı sona erdi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun haftalık olağan toplantısı sona erdi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki kulüp binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan kararları Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir açıkladı. Geçen hafta yaptıkları toplantıda 17-18 Haziran'da, çoğunluk sağlanamazsa 24-25 Haziran'da yapılmak üzere olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını hatırlatan Özdemir, "Bu genel kurulda aday olmak isteyenlerin önünü açmak, herkesin aday olmasını sağlamak için yönetim kurulumuz, olağanüstü genel kurulun tespitinde bir madde ilave ederek, 100. yılımızda tüzüğümüzün 65-D maddesi gereğince geçici ihraç cezası almış üyelerin affının görüşülmesini genel kurula bıraktık. Kim aday olmak istiyorsa bu maddeyi engel göstermemesi için bu kararı aldık. Herkesin aday olmasının önünü açmış bulunmaktayız" dedi.

Görevinden istifa ettiğini açıklayan Başkan Aziz Yıldırım'ın kararında herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden Özdemir, "Başkanın bugünkü kararı ile geçen hafta verdiği karar arasında fark yok. Fakat, başkanımız ve yönetim kurulumuz genel kurula kadar Fenerbahçe'nin sorunlarını çözmek için tüm branşlarda çalışmaya devam etmektedir. Fenerbahçe'nin birçok ileri geleni, önemli devlet adamları ve iş adamları, Sayın Başkan'ın görevde kalması için desteklerini ifade etmektedir. Taraftar dernekleri bugün kulübümüzü ziyaret ederek başkanımıza destek verdiler. Başkanımız da durumu gözlemektedir. Bizlerle görüşmeler yapmaktadır. Kararını önümüzdeki günlerde verecektir" diye konuştu.

Başta teknik direktör olmak üzere transfer çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Nihat Özdemir, şunları söyledi:

"Önümüzdeki hafta Daum'un avukatları gelecek. Avukatlarla görüştükten sonra teknik direktörle ilgili kararımızı vereceğiz. Tüm iç transferi bitirdik. Bugün de Beşiktaş'tan Tümer'i kadromuza kattık. Tümer'i transfer etmemizin ana nedenlerden biri, 100. yılda geniş kadroyla çalışma düşüncemizdir. Bütün Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun. Yerli transferde Fatih Tekke'yi almak istiyoruz. Bu isteğimizi Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'a bildirdik. Kendilerinden haber bekliyoruz."

Nihat Özdemir, bir basın mensubunun, "Tümer'in transferi, Fenerbahçe'den Nobre'yi transfer eden Beşiktaş'a karşı bir misilleme mi?" şeklindeki sorusuna ise, "Fenerbahçe Kulübü'nün misillemeye ihtiyacı yoktur. Böyle bir hareket içinde hiçbir zaman olmayız. Tümer, Türkiye'nin son zamanlarda yetiştirdiği en iyi futbolculardan biridir. Tümer, Fenerbahçe'ye karşı büyük mücadeleler vermiştir. Çok profesyonel bir futbolcudur" cevabını verdi.

Transferler bitmeden açıklama yapmak istemediklerini ifade eden Özdemir, "Fakat Fatih Tekke ile basında çeşitli haberler çıktığı ve Sayın Nuri Albayrak ile de görüşme yaptığımız için bu konuda açıklamada bulunduk" dedi.

Fransız futbolcu Nicolas Anelka'nın Fenerbahçe'nin sözleşmeli futbolcusu olduğunu ve bu futbolcu için kulübe yapılmış resmi bir teklifin olmadığını söyledi.

Toplantıda ayrıca, 100. yılda futbol takımının giyeceği formaların şekillerini incelediklerini bildiren Nihat Özdemir, yeni formaları Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar yetiştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Öte yandan, 27-28 Mayıs'ta Burhan Felek Spor Tesisleri'nde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Atletizm Müsabakaları'nda Fenerbahçe olarak Türkiye'yi temsil ettiklerini hatırlatan Nihat Özdemir, "Müsabakalarda ikinci olarak, olarak gelecek yıl Avrupa Şampiyonlar Kupası'nda Türkiye'yi yarıştırma hakkını kazandık. Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Sporcularımızı ve emeği geçen herkesi kutluyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title