Haberler

İstanbul: Eylem Yapan Taksicilere Gözaltı

Taksim Meydanı ve civarında duraklamaları yasaklanan taksiciler, bu durumu protesto etmek için Levent'te yol kapatınca gözaltına alındı.

Taksim Meydanı ve civarında duraklamaları yasaklanan taksiciler, bu durumu protesto etmek için Levent'te yol kapatınca gözaltına alındı.

Taksim Meydanı'nda yoğunluk yaptıkları ve trafiği engelledikleri gerekçesiyle bu civarda duraklamaları yasaklanan taksiciler, polisin de bu nedenle yüklü miktarda para cezaları kesmesi üzerine saat 03.00 sıralarında eylem yaptı. Taksim'den Levent'e kadar korna çalarak ilerleyen yaklaşık 50 taksici, burada yolu trafiğe kapattı. Bir müddet bekledikten sonra Levent Çamlık Caddesi'ne hareket eden taksiciler, yaptıkları açıklamada, kendilerine yazılan cezalardan yakındı. Taksiciler, cezaları yazan trafik polislerini sloganlarla ve alkışlarla protesto etti.

Açıklamanın ardından eylemi bitirerek dağılmak isteyen taksicilere polis izin vermedi. Araçlarını kaldırmalarını engelleyen polis, durumu konuşmak için taksicileri Levent Karakolu'na davet etti. Taksiciler karakolun bahçesine girdikten sonra olay yerine gelen Çevik Kuvvet polisi tarafından çembere alındı. Taksiciler bir bir karakola sokularak, haklarında izinsiz gösteri yapmak ve yol kapatmak suçundan işlem yapıldı. Taksiciler konuşmak amacıyla girdikleri karakolda gözaltına alındıklarını fark etti. Polisin gözaltı yaptığı anlaşılınca Erkan Kimsesizcan adlı taksici rahatsızlandı. Kimsesizcan polis tarafından hastaneye kaldırıldı.

Taksiciler ifadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title