Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

BAYBURT/ İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Bayburt ve Rize'de protesto edildi.

BAYBURT/ İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Bayburt ve Rize'de protesto edildi.

Bayburt İmam Hatip Okulları Platformu öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkı'nda toplandı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Birlik Vakfı Bayburt Şube Başkanı Yusuf Elçi, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, Türk milletinin de acı günler yaşadığını söyledi.

Şehitlerin vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaştıklarını ifade eden Elçi, "Şehitlerimizin bizlere emaneti olan şanlı bayrağımız, her karışında hatıraları bulunan vatan toprakları ve en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yine onlardan aldığımız inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağız." dedi.

Elçi, kardeşliği ve birliği bozmaya çalışan bu terör saldırılarının geçmişte olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacağını, halkın ferasetinin oynanan bütün oyunları boşa çıkaracağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milletimizi Anadolu coğrafyasından atmak isteyenler bugüne kadar hep hezimete uğradı. Birliğine, dirliğine göz dikenler aynı hüsrana uğrayacaklardır. Bu vesileyle hangi kökene, hangi meşrebe sahip olursa olsun tüm milletime, siyasetçilerine, medya mensuplarına, aydınlara, akademisyenlere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine seslenmek istiyoruz. Her karışıyla Anadolu ve Trakya toprakları hepimizin ortak vatanıdır. Bu ülkenin ve bu devletin, 78 milyon vatandaşın her birine ihtiyacı var. Aynı şekilde bu ülkeye, yani Türkiye Cumhuriyeti devletine de hepimizin ihtiyacı var. Ülkesini ve devletini kaybedenlerin yürek yakan görüntülerini her gün televizyonlarda seyrediyoruz. Türkiye bizim ortak sevdamız, ortak geçmişimiz ve ortak geleceğimizdir."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Rize

Rize Muhtarlar Federasyonuna bağlı yaklaşık 250 muhtar, ellerinde Türk bayrakları ile Memişağa Parkı'nda bir araya geldi. Burada, "Polis biziz, asker biziz, devlet biziz, hep birlikte Türkiye'yiz" pankartı açan muhtarlar, terör saldırılarını kınadı. Bazı vatandaşlar da muhtarlara destek verdi.

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş, yaptığı konuşmada, ülkeye ve devlete her zaman sahip çıktıklarını belirtti.

Devletin yanında olduklarını haykırmak için bir araya geldiklerini ifade eden Erbaş, "Bizler polisiz, bizler askeriz, bizler Türkiye'yiz. Vatanımızı bölmek isteyen dış destekli iç ihanet şebekeleri, sizin yaptığınız her eylem milletimizi daha çok birbirine bağlıyor ve kemikleştiriyor. Dost gibi görünen, bizi bölmek için şer odaklara destek veren başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri de dahil sırtımızdan vurdunuz ve vurmaya da devam etmektesiniz. Ey Türk düşmanları, geçmişi unutmuş olabilirsiniz. 15 Temmuz'da tarih yazan bu asil millete kefen biçilmez olduğunu görmediniz mi?" diye konuştu.

Erbaş, İnsan Hakları Günü'nde polisi, sivil vatandaşları, çocuk, kadın, yaşlı ve savunmasız insanları hedef alan teröre destek verenlerin bu yaptıklarının bedelini misliyle ödeyeceklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Bizler vatanı terk etmeyiz. Sığınmacı asla olmayız. Ecdat kanıyla yoğrulan bu toprakları kanımızla canımızla yoğurmaya hazır bir milletiz. Kanla beslenenler, sizin genlerinizde insan kanı içerek beslenmek var. Sizin genlerinizde Müslümanlara karşı düşmanlık var. Ey Türk devletinin düşmanları, bir gün ektiğini biçeceksin. Bir gün kan içerken o kan gölünde boğulacaksın. Düşün yakamızdan, çekin ellerinizi üzerimizden."

Açıklamanın ardından İl Müftüsü İsmail Yalçın, saldırıda şehit olanlar için dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Beşiktaş Bayburt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title