Haberler

İstanbul'da İlk Yerleşik Yaşamın Başladığı Mağara, Madde Bağımlılarının Meskeni Oldu

Güncelleme:

İstanbul'da ilk yerleşim yeri olarak bilinen Yarımburgaz Mağaraları 1960'lı yıllardan bu yana dizi ve film çekimlerinde tahrip edilmişti, şimdiyse uyuşturucu bağımlıları tarihi mağaraları mesken tuttu.

İstanbul'da günümüzden 400 bin yıl öncesinde ilk yerleşik yaşamın başladığı belirtilen Yarımburgaz Mağaraları, kaderine terk edildi. Yıllarca film ve dizi çekimleri ile tahrip edilen mağaralar, şimdilerde ise madde bağımlılarının mekânı haline geldi.

400 BİN YILLIK TARİHİ MAĞARALAR HARABEYE DÖNDÜ

İstanbul'da günümüzden 400 bin yıl öncesinde ilk yerleşik yaşamın başladığı belirtilen Yarımburgaz Mağaraları, kaderine terk edildi. Başakşehir'de bulunan ve 4 ayrı mağaradan oluşan Yarımburgaz Mağaraları'nda, 1960'lı yıllarda ilk arkeolojik çalışmalar yapılmış. Gerçekleştirilen kazılarda önemli bulgulara erişilen mağaralar, şu günlerde bakımsızlıktan harabeye dönmüş.

MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI HALİNE GELDİ

Yıllarca film ve dizi çekimleri ile tahrip edilen mağaralar, şimdilerde ise madde bağımlılarının mekânı haline gelmiş durumda. Mağaraların çevresinde toplanan madde bağımlıları da söz konusu tarihi alanda ciddi tahribatlar oluşturmuş.

İstanbul'da İlk Yerleşik Yaşamın Başladığı Mağara, Madde Bağımlılarının Meskeni Oldu

"ÇOCUKLARIMIZI TEK BAŞINA SOKAĞA BIRAKMAYA KORKUYORUZ"

Semt sakinleri, mağaralarda yaşayan madde bağımlılarından rahatsız. Bölgeden geçmeye korktuklarını anlatan vatandaşlar, şunları söyledi: "Uyuşturucu içiyorlar. Çocuklarımızı tek başına sokağa bırakmaya korkuyoruz. Yolu kullanamıyoruz."

İstanbul'da İlk Yerleşik Yaşamın Başladığı Mağara, Madde Bağımlılarının Meskeni Oldu

Daha önce bölgede yapılan arkeolojik inceleme ekibi arasında yer alan Arkeologlar Derneği İstanbul Şube Başkanı Yiğit Özar, "Arkeolojik kazı çalışmalarında, günümüzden yaklaşık 400 bin yıl öncesine, kimi kaynaklara göre ise 800 bin yıl öncesine kadar arkeolojik buluntulara rastlandı. Burada güvenlik sağlanıp halka açılmalı" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Ampül Savar:

EEEE Ampül kafalılar celdi memleket her yöniylen elden cittı. . Ula bu ampül kafalıları uzaya falan cöndermek lazimdur.

14
17
yanıtYanıtla
COK cok:

Bence sen kaz kafalisun

yanıt7
yanıt3
benim sen kimsim:

Uyy uzayi da basimuza düsürüler da

yanıt3
yanıt1
xxx:

ampül savar senin son kullanma tarihin geçmiş :)

yanıt4
yanıt5
VATANDAŞIN BİRİ:

BURASI OTURDUĞUMUZ SEMTİN AŞAĞISI ŞAHİNTEPE İLE GÜVERCİNTEPE ARASINDA KALAN BİR MAĞARA SADECE MADDE DEĞİL HER TÜRLÜ PİSLİK MEVCUT İÇERSİNE GİRİP ÇIKAMAYN BİİR SÜRÜ İNSAN OLDU NEYSE Kİ KANAL İSTANBUL PROJESİNE DAHİL VE TEMİZLENECEK

7
8
yanıtYanıtla
VATANDAŞIN İKİSİ:

ANLAMI: KANAL İSTANBUL OLMASA KİMSE İLGİLENMEYECEK.

yanıt5
yanıt4
Adalet:

Bu madde kullanan ve özellikle satan pislikleri hepsini itlaf etmeli devletimiz.

12
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title