Haberler

İstanbul'da Elektrikler Kesiliyor

İstanbul'da Afet Koordinasyon Merkezi Uyarılarda Bulundu... Kar Nedeniyle Elektrik Kesintisi Yaşanacak..ayrıca İstanbul Ankara İzmir'de Son Hava Durumu, Eğitimde Tatil Olan Okullar, ve İstanbul'daki Yol Durumu Bir Tık Ötede..

İSTANBUL'DA AFET KOORDİNASYON MERKEZİ UYARILARDA BULUNDU... KAR NEDENİYLE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANACAK..AYRICA İSTANBUL ANKARA İZMİR'DE SON HAVA DURUMU, EĞİTİMDE TATİL OLAN OKULLAR, VE İSTANBUL'DAKİ YOL DURUMU BİR TIK ÖTEDE..

İstanbul'da devam eden kar yağışı nedeniyle meydana gelen bölgesel elektrik kesintisi sonrasında doğalgaz servis regülatörlerinin devre dışı kalması dolayısıyla kombilerin kapatılması uyarısında bulunuldu.

İşte son dakika bilgileri

İSTANBUL:

İstanbul'da dün akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı bölgesel olarak sürüyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kar yağışının hala İstanbul Boğazı ve çevresinde devam ettiğini ve öğle saatlerinden itibaren Anadolu yakasında etkisini sürdüreceğini belirterek, 'Kar yağışı, akşam saatlerinde İstanbul'u terk edecek' dedi.

Yıldırım, İstanbul'da kar kalınlıklarının Kumköy'de 3, Şile'de 6, Sarıyer'de 11, Florya'da 13, Atatürk Havalimanı'ında 14, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 18, Kartal'da 20 ve Çatalca'da 35 santimetre olarak ölçüldüğünü ifade etti.

Yağışlı havanın bugün etkisini kaybedeceğini belirten Yıldırım, bu gecce sıcaklığın eksi 6 derece olmasının beklendiğini söyledi, 'Bu gecce için kuvvetli don ve buzlanma uyarımız var' dedi.

Poyraz fırtınasının da bu gecceden itibaren etkisini kaybedeceğini belirten Yıldırım, yarın İstanbul'un çok bulutlu olmasını beklediklerini, en yüksek sıcaklığın da 5 derece olarak tahmin edildiğini bildirdi.

Yıldırım, çarşamba gününden itibaren sıcaklığın lodosla birlikte mevsim normallerine ulaşmasının ve en yüksek sıcaklığın 9 derece olmasının beklendiğini kaydetti.

D-100 ve TEM'de son durum

Bu arada D-100 ve TEM otoyolu Silivri-Kınalı arasında trafik kontrollü olarak açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre yapılan çalışmalar sonucu ana arterler açık. Ama ara sokaklarda biriken kar sürücüleri zorluyor.

İETT, Anadolu'dan Avrupa yakasına ek otobüs seferleri koydu. Şehir hatları vapur seferleri sorunsuz yapılıyor.

Ancak sabah yapılması planlanan Bandırma - Yenikapı - Bostancı ve Armutlu Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

TEM Kınalı köprü bölgesinde yollarda kalan vatandaşlara 600 kişilik kumanya, 300 battaniye dağıttı. İstanbul'un çeşitli bölgelerinde ortalama 22 santimetre kar ölçüldü. Ekiplerin yol açma çalışmaları devam ediyor.

Ancak açılan yollar, şiddetli rüzgar ve tipi nedeniyle zaman zaman kapanıyor. Hızır Acil ve Cankurtarma ekipleri 126 evsiz vatandaşı sağlık muayenesinden geçirerek otel ve spor salonunda misafir etti.

Bu vatandaşlardan bazıları memleketlerine gönderildi, bazıları hastanelerde tedavi altına alındı. Saat 01.00'den 22.30'a kadar İstanbul'da 517 maddi hasarlı, 12 yaralamalı, 1 ölümlü trafik kazası meydana geldi. 358 sürücüye zincir takmadığı için ceza kesildi.

Kentin Anadolu yakasında elektrik kesintileri meydana gelirken, elektrikler tekrar geldiğinde ani yüklenme ile doğalgaz servis regülatörleri devre dışı kaldı.

Yetkililer, vatandaşların, elektrikler kesildiğinde kombi veya şofbenlerini kapatıp, elektrikler geldikten sonra açmalarının arızaları en aza indireceğine işaret ediyor.

Marmara Denizi'nde durum

Marmara Denizi'nde fırtına ve kar yağışı nedeniyle ulaşım aksıyor. Marmara'da Boğazlardan geçmek üzere seyreden yerli ve yabancı bandıralı 23 gemi, saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle yolların devam edemedikleri için rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarına çevirerek demirledi.

ANKARA:

Yoğun kar yağışı başkent Ankara'yı da etkisi altına aldı. Başkentte 24 saat içerisinde kayıtlara geçen 355 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda toplam 29 kişi yaralandı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ankara'da 2 gün boyunca 'hafif kar yağışı' görülecek. Bugün hava sıcaklığının eksi 8 derece olması ve hafif kar yağışı beklenen başkentte, yarın da hava sıcaklığının eksi 10 derece olması ve hafif kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Ankara'daki kar yağışının 20 Şubat Çarşamba gününden itibaren etkisini kaybetmesi ve sis görülmesi tahmin ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte etkili olan kar yağışı nedeniyle cadde, bulvar ve ana arterlerde herhangi bir sorun yaşanmadığını, 62 unimog, 15 kamyon, 15 greyder ve 400 personel ile karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Toplu taşım araçlarının tercih edilmesi ve kış koşullarına uygun lastik kullanılması önerilen açıklamada, Fen İşleri ekiplerinin, ulaşımın aksamaması için 24 saat boyunca 3 vardiyalı görev yaptığı, gerektiğinde ekip sayısının artırılacağı kaydedildi.

Açıklamada, ana arterlerde ulaşımla ilgili sıkıntıların, 'Alo Büyükşehir 153' numaralı telefona yapılabileceği belirtildi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz da yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışının devam edeceğini öğrenmeleri üzerine, diğer birimlerden işçi takviyesi yaparak 500 olan ekip sayısını bine çıkardıklarını bildirdi.

Eryılmaz, 'Kar yağışının en yoğun yaşandığı bölge olan Çankaya'da eğimli yolların da çok olması çalışmaları zorlaştırıyor. Ekiplerimiz mağduriyete yol açmamak için 3 bin 500 sokakta özveriyle çalışıyorlar' dedi.

Çankayalıların, sorun ve taleplerini aktarmak için Çankaya Belediyesi İletişim Merkezi'nin 458 90 00, Telsiz Merkezi'nin 230 75 51 nolu telefonlarını arayabileceklerini bildiren Eryılmaz, eğitime başlandığında çocukların zorluk yaşamamaları için okul yolları ve bahçelerin de temizlendiğini kaydetti.

İZMİR:

Dün akşam saatlerinden itibaren İzmir'de etkili olan şiddetli rüzgar 1 can aldı. Torbalı ilçesinde, şiddetli rüzgarın etkisiyle parçalanan sera brandasından fırlayan demir parça, yoldan geçen bir kişinin ölümüne neden oldu.

Soğuk hava ölümlere de yol açıyor

Kar yağışı ve soğuk hava tüm Türkiye'de etkili. Tekirdağ'da bir kişi donarak hayatını kaybetti. İzmir'de fırtına yüzünden başına demir çubuk düşen bir kişi, Konya'da ise soba gazından zehirlenen bir kişi öldü.

Dün de Bursa ve Giresun'da iki kişi donarak hayatını kaybetmişti.

Ülke genelinde birçok yol trafiğe kapandı. Elazığ, Çorum, Tokat, Kırşehir, Kırıkkale ve Bursa'da meydana gelen trafik kazalarında 7 yolcu otobüsü devrildi, 4 kişi öldü, 100'ün üzerinde yolcu da yaralandı.

Bazı karayollarında ulaşım sağlanamıyor. Yozgat - Sivas, Yozgat - Ankara ve Erzincan - Erzurum karayolları kapalı. Aksaray ve çevresinde trafik durdu.

Kar Trakya'da da ulaşımı etkiliyor. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Çerkezköy bağlantılı yollarda araçlarında mahsur kalan 700 kişiyi ise askerler tank ve askeri araçlarla kurtardı.

Doğuda yüzlerce köy yolu ulaşıma kapalı. Muş merkeze bağlı Göl Köy'de rahatsızlanan 7 aylık hamile kadın, 5 saatlik bir yolculuğun ardından hastaneye götürüldü.

Deniz ulaşımı felç

Olumsuz hava koşulları deniz ve hava ulaşımını da aksattı. Kuzey Ege'de etkili olan poyraz nedeniyle dün durdurulan Gökçeada - Kabatepe ve Geyikli - Bozcaada araba vapuru seferleri normale döndü.

Marmara denizinde seyreden 28 şilep ve tanker fırtına yüzünden yollarına devam edemeyince Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarına demirledi.

İzmir'de de şiddetli fırtına yüzünden ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu, bazı çatılar uçtu.

Antalya'ya kar yağdı

Antalya merkezi ve Manavgat ilçesinde yağan kar vatandaşları sevindirdi. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Antalya merkezde şu anda sıcaklığın 5 derece olduğunu ve hafif kar yağışı başladığını bildirdi.

Yetkililer, kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini, akşam saatlerinde kuvvetli rüzgar beklendiğini açıkladı. Sahilde yer yer, orta, iç kesimlerde kuvvetli don olayı bekleniyor.

Manavgat'a en son 2002 yılı Ocak ayında kar yağdığını belirten vatandaşların keyfi kar yağışının ardından güneşin çıkmasıyla kısa sürdü.

Eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde ilköğretim okulları ve liselerle bazı üniversiteler tatil edildi. Kamuda çalışan özürlü personel ve hamileler de bugün idari izinli sayılacak.

1 gün tatil edilen yerler: İstanbul, Ankara, Yalova, Amasya, Ordu, Sivas, Konya, Kocaeli, Zonguldak, Sakarya, Bursa, Muş, Bartın, Çorum, Denizli, Kayseri, Nevşehir ile Düzce'nin bazı ilçeleri, Isparta'nın Eğirdir, Yenişarbademli ve Aksu ilçeleri ile İzmir'in Bayındır, Beydağ ve Kiraz ilçesi, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi, Elazığ'ın Alacakaya ilçesi, Burdur'un Ağlasun, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova ilçeleri, Kırklareli'nin, Demirköy, Delice ve Vize ilçeleri ile Pınarhisar ilçesine bağlı Yenice beldesi, Antalya'nın Akseki ilçesi, Niğde'nin Çiftlik ilçesi, Eskişehir'in Günyüzü ilçesi, Ardahan'ın Göle ilçesi,

2 gün tatil edilen yerler: Burdur, Samsun, Yozgat, Afyonkarahisar, Tokat, Sinop, Tunceli ve Kastamonu, Van'ın Bahçesaray ilçesi, Elazığ'ın Sivrice ilçesi,

1 gün tatil edilen üniversiteler: İstanbul'da Bilgi Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Okan Üniversitesi; Çanakkale'de Onsekiz Mart Üniversitesi; Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi.

İŞTE İSTANBUL'DAKİ TRAFİK DURUMU İÇİN

tıklayınız

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title