Haberler

İstanbul Boğazı'nda Eylem... - Boğazda, Teknelerle ''İstanbul'u Seviyorum, El Ele Verelim, Koruyalım'' Eylemi Düzenlendi

İstanbul Boğazı'nda teknelerle, ''İstanbul'u seviyorum. El ele verelim koruyalım'' adlı eylem düzenlendi.

İstanbul Boğazı'nda teknelerle, ''İstanbul'u seviyorum. El ele verelim koruyalım'' adlı eylem düzenlendi.

Doğayla Barış Derneği öncülüğündeki eylem nedeniyle, Beykoz Paşabahçe'de toplanan teknelerde, çevreci pankartlar açılarak, sloganlar atıldı.

Tekneler daha sonra siren çalarak Kabataş'a doğru hareket etti. Tekneler Boğazda yol alırken, çevreciler kıyılardaki vatandaşlara el sallayarak, eyleme davet ettiler. Vatandaşların da eyleme destek verdiği görüldü.

Basın mensuplarını taşıyan teknede, Doğayla Barış Derneği Başkanı Yüksel Üstün tarafından gazetecilere bir bildiri dağıtıldı. Bildiride, bu eylemin bundan sonra her yıl 11 Haziranda tekrarlanacağı belirtilerek, 11 Haziranın Türk Boğazları Günü olarak ilan edilmesi istendiği kaydedildi.

Üstün, yaptığı açıklamada da ayrıca bir imza kampanyası düzenlediklerini, 1 yıl boyunca sürecek kampanyanın ardından 2007'de yapılacak eylemde İstanbul Boğazı'nı deniz trafiğine kapatmayı amaçladıklarını söyledi.

Çözümün güç birliğinden geçtiğini dile getiren Üstün, herkesi imza kampanyasına katılmaya davet etti. Üstün ve çok sayıda çevreci, daha sonra teknede imza topladılar.

-FENER RUM PATRİĞİNDEN DESTEK-

Bu arada, Feriye Lokantası'nın bulunduğu kısımdan da Fener Rum Patriği Bartholomes ve birçok din adamının el sallayarak eyleme destek verdiği görüldü.

Eylem, tüm teknelerin Kabataş'ta varmasının ardından sona erdi.

Öte yandan, Bodrum koylarının imara açılmasını protesto eden ''Mavi Yol Girişimi'' üyelerinden bir grup da İstanbul Boğazı'ndaki eyleme destek verdi.

Çevreciler, Bodrum'da yürüttükleri kampanya hakkında bilgi vererek, çevre örgütlerinin birbirine destek vermeleri gerektiği için bugün burada bulunduklarını söylediler.

Başlatılan imza kampanyasına, ''www.istanbulu-seviyorum.org'' internet adresinden de katılmanın mümkün olduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title