Haberler

İstanbul: Bilim İlaç İnternet Sitesine ABD'den Ödül

Toplam Kalite Yönetimi Çalışmalarıyla Bu Yıl Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nün Sahibi Olan Bilim İlaç, Kalite Alanında Bir Başka Ödülü İnternet Sitesi ile Aldı. Bilim İlaç İnternet Sitesi, ABD Web Pazarlama Birliği'nin Düzenlediği Webaward 2006 Yarışmasında, İlaç Dalında, "Mükemmellik Standardı" (Standart Of Excellence) Ödülünü Kazandı.

Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarıyla bu yıl Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nün sahibi olan Bilim İlaç, kalite alanında bir başka ödülü İnternet sitesi ile aldı. Bilim İlaç İnternet sitesi, ABD Web Pazarlama Birliği'nin düzenlediği WebAward 2006 yarışmasında, ilaç dalında, "Mükemmellik Standardı" (Standart of Excellence) ödülünü kazandı.

ABD Web Pazarlama Birliği tarafından 1997 yılından bu yana düzenlenmekte olan WebAward yarışmasında Bilim İlaç İnternet sitesi, ilaç dalında "Mükemmellik Standardı" (Standart of Excellence) ödülü aldı. Yarışmaya 33 ülkeden 96 kategoride 7binin üzerinde İnternet sitesi katıldı. Siteler AKQA, COX Interactive, iXL, OgilvyOne, Organic, PoppeTyson, Siegel & Gale, Studio Archetype, VisionFoundry gibi dünyaca ünlü ajanslardan profesyonellerin görev yaptığı jüri tarafından değerlendirildi. İçerik, özgünlük, kullanım kolaylığı, teknoloji kullanımı ve interaktivite gibi kriterlere göre yapılan değerlendirmelerde Bilim İlaç İnternet sitesi ödüle layık görüldü.

WebAward 2006 yarışması aralarında Register.Com ve BurstMedia'nın da bulunduğu, sektörün çok sayıda önde gelen kuruluşunun sponsorluğunda gerçekleştirildi. Yarışmayı düzenleyen ABD Web Pazarlama Birliği İnternet pazarlamacılığı, online reklamcılık, PR ve web sitesi tasarımcılığı alanlarında profesyonel gönüllülerden oluşuyor. Birlik tüm bu alanlarda kalitenin dünya çapında yükselmesine destek olmayı amaçlıyor. Bilim İlaç, kasım ayında düzenlenen 15. Ulusal Kalite Kongresi'nde de, 4 yıldır hiçbir kuruluşa verilmeyen Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Öte yandan, faaliyetine 1953 yılında Bilim Laboratuarı olarak başlamış olan Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1974 yılındaki yapılanmayla birlikte, o tarihten itibaren, Bilfar Holding A.Ş., çatısı altında yer alıyor. Pazarda, hem üretim hem de satış/pazarlama konusunda faaliyet gösteren Bilim İlaç A.Ş. Türk İlaç endüstrisinde faaliyet gösteren 286 firma arasında, uzun yıllardır kutu ve TL satışında ilk on firma içerisindeki yerini koruyor. 2006 ilk 6 aylık IMS verilerine göre ise kutu satışında 4. ve ciro bazında ise 5. konumda. Bilim İlaç'ın bin 550 çalışanı bulunuyor. 1975 yılından beri faaliyetlerini sürdüren ve 14 bin metre kare kapalı alana sahip Maslak üretim tesislerinde 120 milyon kutu ve 1998 yılından itibaren faaliyet gösteren 7 bin metre kare kapalı alana sahip Çerkezköy Betalaktamik üretim tesislerinde 40 milyon olmak üzere, toplam üretim kapasitesi yaklaşık 160 milyon kutu olan Bilim İlaç, 156 farklı formda, 61 adet ürün ile pazarda bulunuyor. Bilim İlaç üretim bantlarında çevreye saygıyı temel değer olarak benimsemiş bu yaklaşım; 1999 yılında alınan "Çevre Beratı", 2000 yılında alınan "İstanbul Sanayi Odası Çevre Ödülü" ve 2003 yılında alınan "Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Çevre Ödülü" ile ödüllendirilmiş. Bilim İlaç 2004 yılında, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından verilen, "Mükemmellikte Yetkinlik" onayını alan ilk ilaç firması olmuş, ayrıca aynı yıl ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgelerini almış. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından her yıl dağıtılan Ulusal Kalite Ödülleri'nde, Büyük Ölçekli Kuruluşlar kategorisinde 2006 yılı Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nün sahibi Bilim İlaç olmuş.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title