Haberler

İstanbul Akm Bakıma Alınacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Kültür Merkezini (Akm), Haziran Ayında Bakıma Almayı Planladıklarını Belirterek, '12-15 Aylık Süre İçinde Akm'yi Bütünüyle Elimizden Geldiği Kadar Yenilemeyi ve 2010 Yılının Etkinliklerine Hazır Hale Getirmeyi Planlıyoruz' Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Kültür Merkezini (AKM), Haziran ayında bakıma almayı planladıklarını belirterek, ''12-15 aylık süre içinde AKM'yi bütünüyle elimizden geldiği kadar yenilemeyi ve 2010 yılının etkinliklerine hazır hale getirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Günay, Hilton Oteli'nde düzenlenen ''TÜROFED/Müzik Meslek Birlikleri İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü''nün imza töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AKM'yi bakıma almak için sezon sonunu beklediklerini ifade eden Günay, ''AKM'yi Haziran ayında bakıma almayı planlıyoruz ve gelecek yıl Haziran, belki Eylül ayına kadar, yani 12-15 aylık süre içinde bütünüyle elimizden geldiği kadar yenilemeyi ve 2010 yılının etkinliklerine hazır hale getirmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

Günay, 2009 sezonunda AKM'nin kapalı kalacağını, bu dönemdeki programları başka alanlara dağıtacaklarını belirtti.

Four Seasons Oteli'nin ek bina inşaatı sırasında çıkan tarihi kalıntılarla ilgili bir soru üzerine Ertuğrul Günay, şunları kaydetti:

''Orada biz taraflarla görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde UNESCO heyeti geliyor. Orayla ilgili daha önce bilim kurulu, bir inceleme kurulu kurulmasını istemiştik. Bilim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla da görüştük. Yani aramızda ciddi bir ihtilaf olmadan, dikkatle götürmeye çalışıyoruz. Orada bir şeyi gözden kaçıyoruz. 17 dönümlük alan içinde 15 dönüm. 8 kazığın üzerinde yükselen otelin dışında 15 dönüm bir arkeolojik park çıkıyor ortaya. Orada 15 dönümlük alanda ortaya çıkan parka yoğunlaşırsak daha iyi olur sanıyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title