Haberler

İstanbul'a Dolu Yağdı

İstanbul'a Haziran Ayında Dolu Yağdı. Beykoz Çevresinde Fındık Büyüklüğünde Yağan Dolu Vatandaşları Hayrete Düşürürken, Hayatı da Felç Etti. Yollarda Çatlaklar Oluşturan Yağış, Kanalizasyonun Taşmasına ve Su Baskınlarına Neden Oldu.

İstanbul'a Haziran ayında dolu yağdı. Beykoz çevresinde fındık büyüklüğünde yağan dolu vatandaşları hayrete düşürürken, hayatı da felç etti. Yollarda çatlaklar oluşturan yağış, kanalizasyonun taşmasına ve su baskınlarına neden oldu.

Meteoroloji'nin yağış uyarısının ardından öğlen saatlerinde Beykoz Kavacık çevresinde başlayan dolu ve sağanak yağış vatandaşı hayrete düşürdü. Dolu yağışını gören vatandaşlar neye uğradığını şaşırırken, fındık büyüklüğünde dolu tanelerini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yaklaşık 10 dakika devam eden dolu yağışının ardından başlayan sağanak yağış da hayatı felç etti. Yağışı kaldıramayan kanalizasyon borularının patlaması, çevrede bir çok sokak ve evin zarar görmesine neden oldu. Özellikle çocuklar ve kadınlar sokaklarda zor anlar yaşadı. Bazı evlerde ufak çapta maddi hasarlar meydana geldi. Dolu yağışının şaşkınlığını yaşayan mahalle sakinleri ise her sağanak yağışta kanalizasyonun taşmasını eleştirerek, belediye yetkililerine tepki gösterdi. Elindeki dolu tanelerini gösteren Murat Aydın isimli vatandaş, "Birden 10 -15 dakika süreyle dolu yağdı. Biz de çok şaşırdık. Ardından da sağanak yağış başladı ve yollarda taşkın oldu. Her yağışta aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Yetkililer bir türlü bizimle ilgilenmiyorlar" dedi. Sağanak yağış sonucunda oluşan su taşkınları da bölgede çalışan kepçe sayesinde giderilmeye çalışıldı.

(RA-ÖFA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title