Haberler

Batman'da İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi

Güncelleme:

Batman'da faaliyet gösteren 28 sivil toplum kuruluşu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınamak amacıyla yürüyüş düzenledi.

Batman'da faaliyet gösteren 28 sivil toplum kuruluşu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları  protesto amacıyla yürüyüş düzenledi.

Aralarında Peygamber Sevdalıları Platformu ile Batman Düşünce ve İnanç Platformu bileşenlerinin de bulunduğu 28 derneğin üyeleri, Atatürk Parkı'ndan toplanarak "Katliama sessiz kalma, dilsiz şeytan olma", "Her Müslüman bir kova su dökerse İsrail'i sel alır", " Hamas'a selam direnişe devam" pankart ve dövizlerini açtı.

Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı'na kadar slogan atarak yürüyen grup, İsrail'in saldırıları sonrasında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına açıklama yapan Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, 1,5 milyon insanın Gazze Şeridi'ne mahkum edildiğini belirterek, buradaki Filistinliler'e Siyonistlerce havadan, karadan ve denizden saldırılar yapıldığını söyledi.

Gazze'nin bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürüldüğünü söyleyen Seven, "Siyonist İsrail terör devletinin dün gece karadan, havadan ve denizden Gazze'ye yönelik başlatmış olduğu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kendilerine gönderilen peygamberleri bile katledecek kadar alçaklaşmış olan Siyonist zihniyet 1948'den beri Filistin'de tüm dünyanın gözü önünde katliamlar yapıyor" dedi.

Seven, şöyle devam etti:

"Kundaktaki bebekleri bile en gelişmiş silahlarıyla hiç acımadan öldürebilecek kadar cani ve insanlıktan nasibini almamış bu katiller sürüsünü lanetliyoruz. Saldırılar sonucu paramparça edilen bebeklerin cansız bedenlerinin görüntüleri dünyanın dört bir yanına dağılarak vicdan sahiplerinin uykularını kaçırmış olsa da emperyalist güç odakları, bu katliamları bir kenara bırakarak İsrail'e füze attığı bahanesiyle Hamas'ı kınamak için sıraya dizilmekten çekinmemektedirler. Sözde dünya barışını korumakla görevli Birleşmiş Milletler ve ABD ise katliamın sorumlusu olarak Hamas'ı ve halkı savunmak için fırlattığı füzeleri görmektedirler. Yine Batı dünyası tavrıyla bizleri şaşırtmamış her zaman olduğu gibi ölen, öldürülen Müslüman olunca sağır, dilsiz ve kör kalmayı tercih etmiştir."

Açıklamanın ardından İsrail bayrağını yakan grup, olaysız dağıldı.

Tokat

Tokat'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi.

İnsani Yardım Vakfı tarafından Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde verilen iftara katılanlar, daha sonra stad önünde toplandı. Grup Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto ederek slogan attı.

Grup adına konuşan İHH Tokat Gönüllüsü Cemil Çağlar, "Bu mübarek ayda İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınıyoruz. Bütün ülkeler bir an önce saldırıların durması yönünde çalışmalar yapsınlar" dedi.

Grup yapılan duanın ardından dağıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşu Platformu öncülüğünde toplanan grup, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarını protesto etti.

Rabia Meydanı'nda bir araya gelen grup, "Diren Filistin bu ümmet seninle", "Filistin halkı yalnız değilsin", "Katil İsrail" "Hamasa'a selam direnişe devam" yazılı ve Rabia işareti bulunan dövizler taşıyarak,  tekbir getirdi dualar etti.

Meydanda kılınan teravih'te vitir namazında ikinci tekbirde cemaat ellerini açarak başta Filistin olmak üzere Irak ve Suriye'deki halk için dua etti. Namazın ardından Hazreti Ebubekir Cami İmam Hatibi Mehmet Kılıç Kur'an-ı Kerim okudu.

Program, okunan çeşitli dualar ve slayt gösterisiyle devam etti - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Filistin Batman İsrail Hamas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title