Haberler

İsrail, Batı Şeria'da Geçtiğimiz Ay 363 Filistinli'yi Tutukladı

İsrail'in Nisan Ayı İçinde Batı Şeria'da 363 Filistinliyi Tutukladığı Bildirildi.

İsrail'in Nisan ayı içinde Batı Şeria'da 363 Filistinliyi tutukladığı bildirildi.

Filistinli Mahkum Haklarını Savunma Örgütü'nce yayınlanan raporda, geçtiğimiz ay içinde sadece Nablus'ta 128 kişinin İsrail askerlerince tutuklandığı belirtildi.

Raporda, tutuklamaların belirli bir yaş veya kategoriye yönelik olmadığı, tüm Filistin vatnadaşlarının tutuklamalara maruz kalabileceğine dikkat çekildi.

Örgüt ayrıca, İsrail askerlerinin baskınlar sırasında polis köpekleri kullandığını ve tutuklu Filistinlilerin dövüldüğünü söyledi.

Raporda ayrıca, Filistin Yönetimi'nin idaresindeki Batı Şeria'da, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'a bağlı güçlerin Hamas üyesi 80 kişiyi tutukladığı ifade edildi.

Hamas tarafından basın kuruluşlarına fakslanan açıklamada ise "Filistin güvenlik güçlerinin, İsrail askerleriyle dönüşümlü olarak tutuklama yaptığı" belirtildi. Hamas ayrıca bölgesel yönetimi, Batı Şeria'daki Hamas üyesi ve yandaşlarına baskı uygulamakla suçladı.

(İHA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title