Haberler

İsrail Başkonsolosu'ndan Dostluk Ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu Makamında Ziyaret Eden İsrail Başkonsolosu Mordehai Amihai, İzmir'in Çok Güzel Bir Şehir Olduğunu Belirterek, "Türkiye'nin En Büyük İkinci Musevi Cemaati İzmir'de Yaşıyor. Burada Köklerimiz Var" Dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret eden İsrail Başkonsolosu Mordehai Amihai, İzmir'in çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, “Türkiye'nin en büyük ikinci Musevi Cemaati İzmir'de yaşıyor. Burada köklerimiz var” dedi.

İzmir'de çok sayıda Musevi vatandaşın yaşadığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, bir İsrail kenti olan Yafta ile İzmir'in kardeş şehirler olduğunu hatırlatarak, “Burada yaşayan Musevi vatandaşlarımızla aynı kültürü, coğrafyayı uzunca bir süredir paylaşıyoruz. Karşılıklı kültür etkileşimlerimiz var. Sayın Konsolosla hem bunları hem de iki ülke arasındaki ilişkileri, karşılıklı işbirliklerini görüştük. Kardeş şehrimiz Yafta'nın belediye başkanını da İzmir'e davet ettik. İlişkilerimizin daha da gelişmesini diliyorum” diye konuştu. Başkonsolos Mordehai Amihai, İzmir'e 2. kez geldiğini söyleyerek, “İzmir ile kültürel ve ticari işbirliğini artırmak için yapabileceğimiz projeler konusunda görüş alışverişinde bulunduk.” dedi. Başkonsolos Yardımcısı Michal Gur-Aryef ve İzmir Musevi Cemaati Başkanı Jak Kaya'nın da katıldığı ziyarette, Başkan Kocaoğlu, İsrail Başkonsolosu Amihai'ye, Saat Kulesi Amblemi hediye ederken; Mordahai Amihai Başkan Kocaoğlu'na Michael Bar-Zohal'in “To Be a Free People” kitabını hediye etti.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

19.03.2007 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title